mandag 31. mai 2010

Etter en helg..

..hvor Saga har blitt introdusert for rifleskudd. Ho lå inne i bilen sammen med mor Nova og Sizarka...tygde griseøre..og reagerte ikke på skudd i det hele tatt! De lå i bur bak skytterhuset..så skuddlyden ble ikke så skarp. Det var absolutt ingen reaksjon. Søndag ettermiddag..etter en del skyting..tok jeg Saga ut av bilen og trente ho litt mens skyting pågikk. INGEN negativ reaksjon..ho var kun interessert i ferske reinspor!!!
Saga er absolutt ikke glad i sin bror Sayko..ho synes han egentlig er ganske herslig! Ho går med stive ben og reist bust når ho ser ham...mens han kun er interessert i å "ri" på ho.
Saga har ennå ikke helt forstått dette med at "tisse" DET gjør vi ute..men vi hardtrener..og det er jo lettere når det kun er ho igjen hjemme. Ho spiser hellet ikke alene..maten går ned på høykant når mor Nova henger over ho..men ellers må jeg sitte der med fingeren ned i matskåla..og late som om jeg spiser..:/ snakk om å gjøre det vanskelig for seg selv etterhvert!!! Ho har heller ikke så mye disiplin innabords..vi prøver å gjøre ting på en myk måte..noe som kan ta en del tid..men det ble også gjort med mor Nova..og ho har jo bare et herlig og stabilt/trygt gemytt. Men for Sagas del så går det mye utover tålmodigheta på oss tobeinte:/ ho eier STOR pågåenhet og nyskjerrighet. Dette vil vi ikke dempe, men heller fremheve! Ho har også begynt å gå lengere og lengere fra oss..vi må følge med ho hele tiden..kommer ho over et eller annet spor..så følger ho det!
Saga tror også at ALLE mennesker er skap for henne. Vi gikk i sentrum av Tromsø med ho fredagskveld..og der møter man jo en del folk..og ho skulle absolutt bort til alle! Om noen bøyde seg ned for å hilse..fikk de en skikkelig rundslikk og halehilsen som går som en propell!
Saga gikk gjennom byen uten noe problem. Det eneste ho ikke likte, var "stigen" ned til der småbåtene ligger. Den var skummel. Vi skal ta den igjen på neste bytur!
Torsdag hadde vi et lite valpetreff med de 4 valpene som er i Tromsø..Saga, Sayko, Sir Hugin og Stella. Vi trente litt kontakt, innkalling og sitt...og det var MASSE forstyrrelser rundt..i form av unger, sykler osv. Man skal være mye "klovn" da, for å få blikk-kontakten med valpene.
Kort,korte økter og små repitisjoner. Vi skal trene igjen førstkommende torsdag, men i dag tar jeg Saga med bort til Pyramiden for å trene/sosialeisere med FREMMEDE hunder av flere forskjellige raser!!

Jeg og Gillers er nå rifleinstruktører i Tromsø JFF. Kurset var i helgen, og jeg har skutt mine første 45 skudd. Gilles fikk skudd ca det samme.
Førstkommende helg er det riflekurs for damer i Lakselvbukt. Det er 10 damer påmeldt, og man får skutt sine 30 obligatoriske skudd..og får skutt opp til storviltprøve.

Ingen kommentarer: