torsdag 27. mai 2010

Diverse aktivitet!

På tur fra Salangen og til Tromsø, spiste vi middag sammen med eier til Larsudden`s Balo på Buktamoen, Pàr Nilsen. Med seg hadde han sin Boråsens Hampus, valpenes halvbror. Han var på tur til Sverige for å bjørnetrene denne hunden.
Saga var LIIITT usikker, men var likevel tøff nok til å hilse på. Første nære møte med en jamthanne. (han liknet litt på mor Nova, men luktet jo HELT annerledes, så det ut som Saga tenkte)
Sjekk de signalan Saga sender ut..flinke jenta:) "jeg er så liten og søt atte du må være snill med meg"
Man blir sliten i skogen..og da er det deilig å kvile på far sin arm...iallefall noen minutter til man er utkvilt... Ro i kroppen?? Neida!


..og så lærer far Saga å tygge kvist...en livsviktig lærdom....og så var vi i stallen igjen! Og Saga var meget interessert i hva det er hesten spiser. Og sammen med far kunne ho gå nærme..og bjeffe litt.
Åååå..såååå skummelt. Iallefall det første minuttet!
Åhhh...hva er dette??? Lukter litt rart liksom..som om det skal bety noe for meg..liksom..hmmm.
Jammen Mor!! Det er jo sånn som du bruker å ha rundt halsen!! Tørka elgbæsj med lakk rundt...som pynt til antrekk! Ja..det er DET det betyr!!

Saga med øran:)Første ordentlige skogstur..på jakt etter elg:)
Sayko på besøk. 9,5 uker gammel...og LITE samarbeidsvillig!

Sayko vokser i rykk og napp...og her er han høyere bak en framme...hehe..han "haille" fremover *glise*
Valpene er snart 11 uker, og huff kor tiden flyr! Det er kjempeviktig å ta med valpen på mest mulig denne perioden. Når de har fylt 16 uker, kan det være for sent! Det de har "misset" til da, kan være vanskelig å bøte med senere!
Ta valpen med ut blandt folk, forsiktig introduksjon til skudd. (gå i nærheten av en skytebane hvor det skytes, men ikke gå helt inntill de første gangene. Se hvordan valpen reagerer..og IKKE tving den)
Saga skal introduseres til skudd denne helgen, når vi skal kurses som rifleinstruktører.
Vi har vært i skogen, i fjæra, i stallen, møtt diverse hunder av ymse raser, gått mye blandt folk osv. Nå står en tur til sentrum av Tromsø på tapetet. Dette skal vi gjøre i neste uke. I dag skal Saga, Stella, Sayko og Sir Hugin møtes til valpetrening. Vi skal trene på sitt, dekk, innkalling og det å omgåes UTEN å leke. Lek kommer helt til slutt. Dette skal nok bli en pine for de små!
Bilder kommer:)

Ingen kommentarer: