tirsdag 14. september 2010

Saga med elgkontakt.

En "fanget" Saga:)
Hjelp meg ut herfra!!!
Den som sover...
3 søte små på biltur:)

Sizarka og Saga tar kvelden.
I skogen..
Her har ho akkurat kommet inn fra en søkstur.
Skogstrening.

Saga hadde det flott på turen til Sverige. Lang kjøretur, men det taklet den unge damen helt fint. De første dagene hadde vi henne og Sizarka løs når vi luftet de på morgenen, men Saga fikk større og større aksjonsradius..og til slutt torde vi ikke ha ho løs uten peiler på....:/

Ho og søster Sigma fant tonen ganske kjapt...og Saga måtte selbfølgelig teste grenser på tante Alfa og bestemor Delta...og ho ble lagt på rygg noen ganger av Delta..noe den lille damen absolutt fortjente.

Torsdag formiddag under jaktuka, satte Gilles peiler på Saga..og la i vei til skogs...i håp om ikke å treffe på elg...men som man vet..det går ikke alltid som man håper. Saga fikk elg i nesa og la i vei..når ho fikk øye på elgen..kom det samme "pipe-bjeffing" som Nova har, når ho får syn på dyret. Saga dro ut over 500 meter..hadde los..som hørtes litt forsiktig ut..og etter en stund kom ho tilbake på baksporene sine...flinke hunden:) Ho hadde runder på 150-200 meter..tok lukta av far i nesa og runda inn igjen:) Borte i 10-12 minutter av gangen.

Fredag under morgenlufting..(uten bånd eller peil). Vi skulle lufte før Roger kom opp med finska spets og vi skulle på fuglejakt. Saga var 50-60 meter forran oss..det står elg i veikanten..vi ser bare lilledamen spøle på grusveien og etter elgen..og jeg begynner å svette! Hæl...vetes hund!! No blir ho borte..og vi har ikke peiler på ho..lettere panisk matmor! Gilles rolig og sindig..står og venter med Nova i bånd. Vi hører Saga lose. Jeg løper etterhvert tilbake til camper for å hente fløyte...det er jo bare kort tid til Roger skal komme. Men innen jeg kommer meg tilbake, er Saga ved siden av far...etter rundt 10 minutter:) På ettermiddagen var Gilles igjen ute i skogen med Saga..denne gangen med peiler på..og atter fikk lilledamen elgkontakt og en liten los..ku med kalv..huff..men de var greie med Saga. Det tegner bra dette..lillerampen har loset elg dager før fylte 6 mnd:) (om en noe kort tid da..men det kommer nok lengere loser etterhvert).

Saga er full av selvtillit...og akkurat no er ho inne i en "herselig" periode! Ho har glemt mye av det ho har lært..ho tester grenser til bristepunktet..og ho har tisset inne 3 ganger etter Sverigeturen!! Det er akkurat som om ho har glemt at man skal tisse ute! Det skjer ikke om natta eller på dagtid når de er alene hjemme..men nå VI er hjemme...til tross for ta ytterdøra står åpen og ho kan gå ut! Det er faktisk normalt at valper kan få slike tilbakefall..de er jo fulle av hormoner for tiden! Og jeg lurer på om det kan være en løpetid på vei!

I går var vi å trente sammen med Sir Hugin..og han er blitt så flott! Bena begynner å bli lengere...så han ser ikke så "butt" ut. Og så får han skikkelig hanhundhode! Det er tydelig kjønnsforskjell på Saga og Sir Hugin no. Skal prøve å ta noen bilder av han snart..og tigge bilder av de andre valpene!!

Ingen kommentarer: