fredag 27. august 2010

Helg igjen..

Fredag kveld..og Gilles kommer hjem etter 6 dager i Eskilstuna, Sverige på kurs. Skal bli bra det, da det kan bli litt utfordrende til tider med 3 hunder på tur samtidig:) Det har gått stort sett bra, men Saga er fortsatt under trening ang å ikke dra i båndet..og DET kan være noe vanskelig når man går med 3 samtidig...Tålmodigheten settes på prøve kan man si..
Ellers så tygger og gnager Saga på det meste..tabascosaus kan ikke smøres på ALT i huset..den lille damen finner stadig noe nytt..og når ho i tillegg åpner skyvedørsgarderober, så kan man virkelig bli oppgitt til tider. Nå får lillerampen ikke gå mye løs i nærmiljøet..jeg bruker langline slik at ho ikke skal "belønne" seg selv flere ganger med å fyke avgårde. Men i Rotvika i morgen er det en anne sak:) Gilles drar til skogs med Nova, og det samme gjør jeg med Saga. Gilles og Nova håper å finne elg, mens heg (og sikkert ikke Saga) håper på det motsatte. Vi skal trene søk..og satser på at det ikke er elg i lufta:)
Nå har vi fått tildelt prøvedommer til Nova! Og terreng! Bones ved Polar Zoo. Og KANSKJE vi får gått prøve før jakta i år:) Dato 19 september er NESTEN spikret! Men før det er det jakta i Sverige:) Vi kommer til å melde Nova på en prøve til etter den første, slik at jeg kan få gått med ho. Målet er å gå til en premie på løshundprøven med ho for meg også..slik at man kan vurdere å utdanne seg til løshunddommer etterhvert:)
Sizarka er midt i "stå-perioden" på løpetiden...ho sutrer og maser...vil ut hele tiden. Og spiser lite...om èn uke er det over.
Vi trener saga, Sayko og Sir Hugin. I går var det lagt enkle blodspor for valpene..men det var inne i boligfeltet og for mange forstyrrelser for en noe uerfaren liten (22 kilo) valp. Så neste spor legges i rolig område..og det skal også ligge noe lengere for å gjøre det lettere for lillerampen. Ho skal jo helst ikke misslykkes for ofte..det skal gjøres lett for de små ennå...vanskelighetsgraden økes etterhver.
Saga er en krevende valp..og med sin vilje av stål og pågåenhet blir ho nok en racer i elgskogen tipper jeg. Viltinteresse og jaktinstinkt er ho fyllt opp med..det nærmest bobler over og kan bli litt i overkant etterhvert.
Vi jobber masse med kontakttrening...når ho drar i båndet og jeg stopper opp..må ho se meg i øynene før vi går videre. Dette kan ta noen minutter,men...Ho får masse ros ved blikk-kontakt:)
Det blir nok hund av ho også etterhvert:)

Ingen kommentarer: