mandag 19. april 2010

Etter ei trivelig helg....

...i Rotvika, er det "back to real life"! Valpene har utforska gården..og vært ute på "lange" søketurer. Her var det ikke snakk om å gå i flokk, nei...her skulle det løpes ut i alle retninger! Konstant telling av valper...så èn ting kan jeg i allefall...og det er å telle til 8!!!!
Vi satte opp en ganske stor valpegård slik at vi kunne slappe av innimellom all denne tellingen:)
Gilles har laget et lite hundehus til valpene..og der elsker de å være!
Den 3 timer lange kjøreturen til Rotvika gikk greit. Kun de første 30-40 minuttene hadde vi ørepropper...og da jeg tok den værste hyleren på fanget, ble det stille. Da sov de alle til vi var fremme:):)
Hjem igjen....da hadde de sovet litt på forhånd...så da vedvarte hylinga i over èn time:) Da jeg tok Sigma, S-Rago og S-Brutus på fanget, ble det stille:)
Ingen tissing i bilen på turen:) Da vi kom hjem, satte vi de ut med en gang..og alle gjorde fra seg ute:) Prosedyre hver morgen: stå opp, kjappe seg å åpne døra ut, deretter åpne grinda til valpene..lokke på de med lys, glad stemme..løpe forran alle 8 ut (de kommer løpende etter i full fart)..og da er det synkron-tissing ute:):). Etterpå er de hilsing, kyss og kos (les biting ) og fòringstid. Det er samme prosedyre når de skal mates til lunsj:) Vi prøver å sette de ut hver gang de har sovet, spist og lekt. Det med leking kan være litt vanskelig..for de leker jo hele tiden:) Vi roser de MASSE når de gjør fra seg ute..og sier ingenting når de gjør det samme inne. De er jo bare 5 uker gamle.
De spiser godt..og får smake på masse forskjellig. De klatrer opp/ned trapper hele gjengen. De kommer når vi lokker på de (vi bruker navnet på de, men de klarer ikke ennå å forstå det).
Denne uken skal vi ta de med litt rundt omkring. En tur i stallen på lørdag, kanskje, i fjæra, på butikk osv. (vi har avtalt med en dyrebutikkeier at vi kan komme å miljøtrene de der:))
Vi skal kjøre mer med de, slik at de blir mer bilvant.
Jeg tenker med gru på at det bare er under 3 uker til de reiser, og kan ikke skjønne de som vil bli kvitt valpene sine kjappest mulig! Jeg og Gilles er nok mer enn OVER gjennomsnittlig interessert i hunder og hundehold...det kanskje være en grunn. Vi virkelig STORKOSER oss med valpene, og gleder oss masse til å komme hjem til dem etter jobb. Fra nå og utover, blir det stort sett halvdagsjobbing på meg...bruker all min oppsparte avspasering og en del feriedager fram til valpene drar. Heldigvis at vi valgte å beholde en av dem...og lille "rosa Sikle" blir å hospitere til og fra fram til hun og eiere flytter til Lakselv i slutten av juni:)

Ingen kommentarer: