onsdag 10. mars 2010

Elg

På tur ut i stallen i går, møtte vi på en elgokse som sto litt ut i veikanten. Vi stoppet og sveivet ned vinduet...Nova jumpet fram i fanget på Gilles..ho sitra og dirret i hele kroppen. Ho ville UT!
4 dager igjen av drektigheta spilte ingen rolle..damen skulle på ELGJAKT! Det var bare for Gilles å holde ho skikkelig fast i halsbåndet. Jeg har filmet dette og lagt det ut på hjemmesia.
Da elgen forsvant..var det nesten som om øynene til Nova skulle sprette ut..ho var meget fortvilet!
Av og til ligger det elg like overfor ridebanen..og der ligger de å tygger drøv mens vi rir..uten at de bryr seg.
Vi har gått midt mellom hestene på ridebanen med Nova..når ho har fått vær av elgene..og ho ser ikke engang på hestene...det er KUN elgen som betyr noe:)

Nova er fortsatt ved godt mot..og det er intet som tyder på fødsel i dag i allefall. Ho går nok tia ut. Alt er klart på valperommet..jeg har kjøpt varmeflaske, arterieklemme mm. Bomuldstråd og saks ligger klar til koking ved komfyrer og ulltråder i 10 forskjellige farger er anskaffet:)

Vi har fått noen forespørsler fra ikke-jegere om valper..og må forklare de på en forståelig måte hvorfor de ikke kan få kjøpe noen av disse valpene. De tenker kløv, snørekjøring og slike ting, men som jeg har sagt før..vi har stor tro på dette kullet som dyktige løshunder..og min mening er at elghund skal til elgjegere!

Ingen kommentarer: