fredag 26. mars 2010

2 uker..

.. er de blitt nå. Lille Sako har lagt kraftig på seg de siste dagene. Nå har han nesten nådd de andre igjen. Fortsatt veier vi de litt innimellom slik at vi kan følge med hvor mye de legger på seg. Vi legger Sako til de beste patten, og passe på at han får spise seg mett før de andre presser han bort..og det har fungert! Fikk flere tilbakemeldinger på at Sabben ikke kunne hete det..så da har vi endret navnet hans til SAHR. Leste en reportasje i siste "Elghunden" om en jàmt ved navn Zahr som ble borte under elgjakta i fjor. Eier med flere leita etter hunden i over èn mnd inntil en svenske ringte og sa at han hadde funnet hunden. Tynn var han blitt, men absolutt ikke folkesky. Han hoppet villig inn i bilen til de som fant han, og ble med de hjem. Kan tenke meg eier...som ALDRI ga opp håpet om å finne hunden i livet, var glad! Jeg syntes det var en slik fin historie...at jeg ville kalle èn av gutta opp etter denne hunden...men endrer forbokstav til S:)
De 8 små grå (valpene altså) er begynt å KLATRE! Snart må vi sette forhøyninga i inngangspartiet på..og det er Sayko; Sigge og Sikle som fører an. Nova er fortsatt en meget flink mor, men ho har overtatt styringa over Sizarka hjemme. Dette er normalt i hundeverden, så da får vi se om Sizarka tar over alfa-rollen når valpene er reist.
Vi skal hente en liten bit rått,tørket elgskinn hos noen naboer nede i høgget her. Dette skal vi snart presentere for valpene. Vi har en drøss med elgskanker..både tørkede og ferske (frosne).
Disse skal de få å kose seg med når de blir litt større. Og så har vi en bit rått bjørneskinn i fryser`n...med masse rovdyrlukt. Lurer på om de skal presenteres for det med tid og stunder...?

Ingen kommentarer: