torsdag 20. januar 2011

snart er sola tilbake!!!

..og vi går mot lysere tider! Og det føles godt!
Dagene går til jobb og hund...og hest:)
Det går bra med hånda til Gilles..og første uka med sykemelding går greit...han klarer forsåvidt å holde hånda noget i ro. Han er ute i skauen og trener jamthund i bånd da...og limer gamle bilder inn i fotoalbum:)
Monica (Hugin-eier) er med å rir islandshest for tiden, da Gilles ikke kan gjøre dette på noen uker...og Monica har ikke ridd på masse år. Jeg synes ho klarer seg fint...hehe..det var gøy på banen sist mandag ja:)...
Men vi red på banen, sto elgkua med tvillingkalvene 30 meter oppfør banen og beita kvist. Gilles var med Saga i bånd ett stykke bortfør..og gikk motvind mot elgene. Saga fikk selvfølgelig ferten av dyran og vi kunne høre piping og pistring fra lilleSaga når de nærma seg. Med 60 cm snø var det nok en slitsom affære både for hund og mann. De avslutta etter en kort stund og kom ned til ridebanen, der Saga ville opp til meg på hesteryggen! Hest og hund ga hverandre et lite "kyss":)
Etter at Saga var satt inn i bilen, tok Gilles ut Nova. De fant elgene etter kort tid. Dyran var da trukket lengere opp på Håkøya. Da Nova fikk øye på elgene 30 meter unna var kjeften hennes ikke til å stoppe. Vi har definnitivt IKKE bandhund! De avslutta seansen etter kort tid.
Etter at Monica var ferdig med å ri, henta hun Sir Hugin ut av bilen, og de gik sammen med Gilles også ferskspor. Hugin har aldri hatt øyekontakt med elg, men var ikke tam da han fikk komme på så ferske spor! Samme som Saga..med piping og pistring når han kom nært elgene..og skikkelig frustrert over å være i bånd. De kom også vel 30 meter innpå før han slo ut i full los når han fikk øyenkontakt med dyrene. De torde ikke å gå nærmere da den kua med tvillinger kan være noe sur. Ho er ikke redd folk eller hunder. Det har til og med vært kasta vedkubber etter de for å få de vekk i fra rundballene til hestene, men de kommer alltid tilbake.
De avslutta med interessen til Hugin på topp.
Vi har blitt kjent med en hyggelig dame som også har skaffet seg jamt. En tispe sørfra med finsk far og norsk mor. Rampi er 8 mnd. Eier har hatt gråhund tidligere, men skal nå prøve jamt. (klok dame) Rampi og eier skal være med oss å trene hund, og i lek og slipp.

Ingen kommentarer: