tirsdag 25. januar 2011

Sir Hugin

Hos veterinær i går ble det konstatert at både leddbånd og korsbånd er slitt av, så operasjon er nødvendig. En av Norges dyktigste på dette, er veterinær på Sortland, men han er å underviser på veterinærhøgskolen i Oslo fram til 31 januar. Om det blir aktuelt, så reiser jeg sammen med Hugin-eier dit for operasjon. Den type operasjon kalles TPLO, og er ganske omfattende og rekonvalsenten er bortimot 7 mnd. Hugin er bare 10 mnd, og det er en fordel iflg veterinærstanden.
Jeg kontaktet for sikkerhets skyld en veterinær til på et annet vet.kontor her i Tromsø. Den veterinæren stilte seg tvilende til at BÅDE leddbånd og korsbånd er røket på en så ung hund.
Og der opererer de etter en metode som kalles TTA..vistnok en videreutvikling på TPLO, men ikke så omfattende..og har kortere rekonvalsent enn TPLO. Pris er det samme for begge (om det hadde vært en vurderingssak). Sir Hugin skal dit til vurdering i morgen.
Første veterinær har nå kontaktet Hugin-eier og ønsker å ta en liten operasjon på hunden for å stabilisere ham, før den store operasjonen på evnt. Sortland etter 31 januar. Hmmmm...Vi får se hva andreveterinær sier i morgen.
Det viktigste er at hunden fungerer etter operasjonen

Ingen kommentarer: