fredag 7. januar 2011

Januar.

Det har vært en lang periode med skikkelig (i Tromsø-målestokk) kaldt vær. Opp i mot 15 minus og noe vind oppå det hele skaper en litt utrivelig utetemperatur. Men dager uten vind er fantastisk flotte, til tross for masse minusgrader! Stjerneklart og nordlys gir et skikkelig fargekart på himmelen!
Saga er no tilnærmet "normal" igjen. Ho er med ut igjen..glad og fornøyd. Ho er ikke lenger på vakt..men har atter begynt å "angripe" mor Nova på tur:) Ho sover heller ikke lengere på vårt soverom (og DET er deilig!!)
Det ser ut til at reinen snart er tilbake til reingjerdet der vi slipper jamtene for lek og spring:( Det er skikkelig synd..for hundene blir helt ville av glede hver gang vi drar dit. Det er et ca 5 mål stort, inngjerdet område, kuppert med litt skog. Vi hadde håpet å bruke dette området fram til våren, men samen som drifter stedet, nevnte for noen dager siden at reinen var på tur tilbake. Vi får se...det er ofte slik at "kommer jeg ikke i dag...så kommer jeg i morra..";)
Uansett, så finnes det et reingjerde til..et stykke lengere unna.

Saga er fryktelig hormonell for tiden, og vi undres på om det kan være ei løpetid til på tur. Ho skal ri på mor si, på Sizarka og èn gang prøvde ho seg igjen på meg. Ho piper og maser for ingenting og kan til tider være slitsom å ha i hus for tiden. Vi må gi ho litt "time out" noen ganger. Sist mandag var vi i stallen igjen. Der hadde vært 3 elg kort tid i forrveien. Jeg tok ut Saga i bånd, ho passerte hestene i paddocen uten å ense de..ho hadde nemlig ELG i nesa! Vi gikk ferskspor ett stykke, til snøen ble altfor dyp. Saga hadde absolutt ikke lyst til å være med tilbake. Skisesongen står for døren, så da blir det å teste hvordan Saga oppfører seg sammen med meg i skisporet!! Jeg har ikke så store forhåpninger...Ho skal jo ikke dra i selen sin før neste skisesong..så dette blir en test! No har vi kuttet ut valpefòret. I 2 uker nå har vi blanden valpe-og voksenfòret for å venne ho til det nye. Men Saga har stålmage..ho tåler det meste! Så lurer vi på om vi skal bytte fòrmerke, fra Eukanuba til Sportsmann`s pride! Sportsamnn`s pride har fått meget bra skussmål..og som medlem i Tromsø jeger-og fisk får man dette fòret til hyggelig pris. Vi bruker rå vom/kylling/malt elg/rein/matrester halvt om halvt i tillegg.
Jeg går i spenning for å se hvor stor Sage egentlig blir! Og håper ho ikke blir større enn 59-60 cm!! (60 er maxgrense på tisper, 58 cm er maxgrense for ck/cert). Vi skal prøve å måle ho en dag, og krysser fingre! De synker jo som regel litt sammen når de er ferdig utvokst, men det er ingen garanti for det! Men det er jo jakthund ho er, så om ho aldri blir noen Uch så spiller det ingen rolle, men vi vil jo gjerne starte på jaktprøver..og da må hunden ha en premiering på utstilling.

Ingen kommentarer: