mandag 18. oktober 2010

Endelig går det litt vår vei også...

Kjørte til Salangen og Rotvika igjen torsdag. Fikk pakka kjapt ut før vi dro til Jens og Sjalg for å planlegge neste dags jakt. Det er sett lite elg i området..og lite ferske tråkk. Snøen ligger ca 20-30 cm dypt oppe ved høgfjellet. Elgen har trekt ganske høyt etter siste snøfall...så det er en tung jobb for jegere og hunder. Èn jeger tok med seg bandhund innerst ved valdgrensen for å gå opp i fjellet der, mens 2 av jegerne gikk opp midt i valdet. Jeg posterte ytterst ved tårn 1, mens Gilles skulle slippe Nova midt i valdet. Vinden var noe utidig..kom både herfra og derfra..derfor valgte han å slippe hunden i middagsmarka. Nova fikk uttak 5-10 minutter etter slipp. Dyret gikk rolig oppover og utover mot meg. (det er høyt og bratt i valdet vårt)..stålos lenge inne mot høgfjellet. Gilles kom ganske nært innpå losen, men ikke nært nok. Elgen ringet flere ganger i området før den gikk ned i middagsmarka igjen og opp på andre siden der de 2 andre jegerne var. Nova hang på. Elgen oppphold seg lenge i dette området, og jegerne prøvde flere ganger å komme innpå. Tett skog gjorde det umulig å skyte..og elgen ble flere ganger støkt av skareføret! Etter vel 6 timers arbeid med elgen, tok elgen rolig ut og gikk over i nabovaldet. Nova slapp etter disse timene...ho hadde gjort en glimrende jobb i opptil 40 cm snø så lenge! Ho var bra sliten når ho kom inn til han far. Synd vi ikke fikk skutt nå heller:(
Lørdag hadde Nova fri og Tyra jamthund ble sluppet. Ho fikk kontakt med elg etter vel 20 minutter og losen var et faktum. Kua ble påskutt etter vel 30 minutter, men gikk rolig videre, hvorpå den kom til Gilles`s post hvor den fikk det finaleskuddet. Tyra hang på som en klegg:)
Det var ei stor elgku..vel 220 kilo og full av fett. Ho har ikke hatt kalv i år..eller kanskje mista kalven tidlig i sommer. Jeg tok Saga med på elgfallet...og ho "overtok" elgen etter kort tid...ho bare titta bort på Tyra og knurret. Og da elgen ble fraktet ned fra fjellet, løp ho etter og bjeffet av full hals.
Vi 2-bente hadde indrefilèt-fest den kvelden...det ble mye indrefilet på hver,ja:)
Søndag ble det jobbet med elg høyt oppe igjen, men dessverre sto den inne på nabovald, og lot seg ikke lure av lokkingen..den la seg like godt ned:)
Jeg og Saga var å trente i den andre enden av valdet. Saga kom på et ferskt oksetråkk (spor i snø), satte nesa i bakken og dro avgårde. Jeg kunne se på peiler at ho dro kjapt ut over 500 meter. Jeg satte meg ned på en haug og prøvde å lokke litt..og Saga kom inn på lokkelydene:)
Det var såpass sent at vi vendte nesa hjemover igjen. Ho jaga noen småfugler, ryper og mus på turen ned.
Torsdag drar vi atter tilbake for å jakte. Håper på bra vær da!!

Ingen kommentarer: