mandag 11. oktober 2010

Dette går ikke vår vei....

Dro til Rotvika torsdag..med godt mot og stor tro på elg. Med oss hadde vi Monica og S-Hugin pluss ei barndomsvenninne av meg, Bryndis, som skulle være med på elgjakt for første gang for å se om dette var noe for ho. Og FOR ET MØKKAVÆR vi hadde HELE helga:( Det regnet i bøtter og spann lørdag..vi måtte hjem midt på dagen for å skifte regnklær! Søndag var det kaldere, regnet og SLUDDA i tillegg! Ingen elgkontakt fredag..lørdag hadde vi ett drev i Sommarseth hvot Tyra ble brukt på formiddagen.Ingen elg. Vi omposterte, damene dro på de høyeste postene (Bryndis satt i tårn 3 med meg). Nova fikk uttak rundt klokken halv tolv..elgen var nok støkt av hundefører og gikk i vei i rolig tempo. Nova hang på. Vi kunne se at elg og hund hadde rolig tempo helt inne ved foten av Høgfjellet. (Garmin Astro)...og gikk ut av vårt vald og inn på nabovalde! Det ble losen stående på samme sted i 4 timer. Vi krysset fingre for at de skulle komme tilbake, men nei. Rundt klokken fem fikk Gilles kontakt med nabovaldets jaktleder, og fikk tillatelse til å gå inn å hente Nova. Etter mye om og men slapp Nova losen og kom inn til far. Losen sto altså KUN 700 meter inne på naboens terreng. ERGELIG! Det er andre gang denne jakten at vi kunne skutt elg for Nova etter så mange timer i los om det hadde vært rett dyr og i rett terreng:(
Søndag var det ingen elg å finne. Og jeg tror ikke Bryndis frister å være med flere ganger..hehe..det var VÅT, KALDT og lite som skjedde. Vi får se til neste år:)
Saga og Hugin har kosa seg i hundegården når vi andre har vært på jakt. De storkoste seg i hundehuset..og så ut som de trøtte "mårra-trynan" når vi kom fra dagens økt..og vekte dem:)
Til helga skal vi KANSKJE slippe Saga på ei formiddagsøkt.....

Ingen kommentarer: