mandag 21. juni 2010

Vi har vært på elghundspesial....

...og resultatet ble jo kjempebra for vår del! Og Gilles var jo en flink utstiller og handler, mens matmora var skriver og skrev kritikker så blekket spruta!!e
Saga ville ikke vise seg helt...ho var mer opptatt på å plage sine konkurrenter i ringen!:/
Den 10 dager yngre hanvalpen som ble BIM, løpe så pent og sto pent...mens lille kråka var...eh...ei kråka!
Men ho ble nå BIR valp..og plasserte seg også som BIS 2 valp...slått av en meget flott norsk elghund grå valp!!
BIS 3 valp var en søt, liten elghund sort.
BIS voksne hunder ble den berømte gråhunden Kato (han har en masse titler forran navnet sitt)...som vinner det som vinnes kan rundt i Norge. Samme hunden ble BIR på WW-o8 i Stockholm. Mannen som eier denne hunden, er en mann på rundt 70 år..og som er UTROLIG dyktig å vise hund!! Og samspillet mellom hund og eier er tydelig..og det er en fryd for øyet å se disse to i ringen!! Det sies at han bader hunden sin hver mnd...og det er tydelig å se på den velstelte og velpleide hunden! I tillegg til å være vakker, er vistnok Kato også en dyktig jeger!
Og sportsånd har eier også...og han takker både dommer, ringsekretær og skriver:) DET liker vi!
BIS 2 er den flotte jamten som bor i området! En meget flott hanne med et supert hode og en flott kropp!! Se mer på denne hunden på http://www.jamthund.no/
Det var flere svensk hvit elghund og elghund sort...men ingen var bra nok til BIR den dagen iflg. dommer. Der var også en flott østsibirsk laika...som fikk 1ak 1akk,men ikke noe mer. pga han var nedrøytet.

Jeg var skriver på utstillinga, og skrev så blekket sprutet...det var maks +7 grader ute..og det pissregna til tider. Jeg var kledd i ullundertøy, fleece og hadde i tillegg et ullpledd rundt meg...men likevel var det KALDT! Håper utstillirne forsto kritikkene...da det var stive fingre og mange forkortelser:)
Jeg, Gilles og hundan sov i lavvo. Vi hadde gjestesenger med oss, dundyne og varmeovn..så vi hadde det ganske komfortabelt! Hundene kosa seg på "telt-tur":)
Neste utstilling blir 20 august på Oteren..også elghundspesial..og deretter..første helga i september er det endelig Sizarkas tur! Da skal vi til Balangen:) Ho er no så nedrøytet, at det er ingenting å vise på utstilling:/

Kritikken til Saga: "Valp snart 4 mnd. Velformet,fint hode, meget god hals, fin overlinje, velkroppet for alder, fin haleansetning og haleføring. Godt vinklet framme og bak. God benstamme. Ennå noe valpete i bevegelse. Meget lovende"


Saga står noenlunde pent for dommer Svein Bjarne Helgesen. Og Gilles er i dyyyp konsentrasjon!
.....og her er sløyfene fra dagens utstilling. En feil...på BIR-rosetten skal det nok stå BIR-VALP!
Lillejamten fikk også HP=hederspris. Noe som gis ekstra lovende valper og juniorer:)

Etter utstillinga er Gilles og Saga nede ved selve Målselvfossen, mens matmora er skriver på utstillinga. Saga syntes nok brølet fra elva var en lite tanke skummel!
Når vi kom hjem, måtte Saga vise hvor mye skinn ho ennå har å vokse inn i! Man kan dra skinnet på ryggen nesten 10 cm ut!
Og så må man plage mor Nova litt:) Buret er egentlig myntet på Sagas nattlig søvn, men Nova trives inni reiseburet:)

Ingen kommentarer: