mandag 28. juni 2010

Hvordan ser andre hundeeiere på oss jakthundfolk??

Det finnes massevis av fordommer OG uvitenhet ute blandt den vanlige hundeeier i gata. I hovedsak går det på at hundene taes ut KUN når det er jakt...ellers står de ensomme i hundegård eller kort kjetting. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Det finnes de jakthundeiere som gjør det...men heldigvis er det langt mellom hvert tilfelle i dag. Jakthundfolk blir også mere opplyste..forhåpentligvis..og behandler hunden som det familiemedlemmet det jo er.
Det pågår nu en diskusjon på canis.no..hvor en person som ønsker seg en jamthund en gang i framtiden, lurer på hvorfor hun ikke kan skaffe seg en slik til tross for at hund ikke jakter. Og den diskusjonen har kuliminert til også å omhandle hvor dårlig vi jegere behandler hundene våre..og at vi kun tar de ut like før jakta. Jeg har prøvd å skrive et innlegg, men det blir så lang at jeg logges ut før jeg blir ferdig:)...men jeg fikk da skrevet *test*:)
Det sies at spesielt fuglehundfolket bruker strøm til dressur av hundene sine..dette er i dag helt ulovlig! Det er kun tillatt med strøm for å gjøre hunden saueren..og da av en autorisert instruktør!
Vi har nok en lang vei å gå, for å snu det negative inntrykket folk har om oss jakthundfolk, og bevise at det ikke er slik det en gang var...da elghunden sto koblet i en kort kjetting bak låven...eller står ensomme nesten hele året i en hundegård..avskåret fra resten av flokken..og hunden ble mer og mer utagerende og aggressiv i mangel på sosial, mental og fysisk trening.
Gå gjerne inn på canis.no..gå inn på forumforside..og bla nedover til jakthund, og deretter til "jakthunder og sånt".
Det er jo tydelig å lese at det er flest meget unge jenter som har hørt at...sånn og sånn...uten helt å sjekke ut fakta, men likevel. Dumt at de skal tro at der er slik..

Sir Hugin er blitt MØRK! Jeg trodde han skulle bli lys og fager! Og for et deilig gemytt det er på den karen! Og han har samme gode uttrykk som Varg. Sayko er stor...større enn Sir Hugin, men Sir Hugin har større labber! Mon tro hva det blr av disse søte små etterhvert:)
Saga begynner å roe seg etter at mamma Nova virkelig satte henne på plass her om dagen. Det var nesten så jeg lurte på å gå inn å styre det hele, men jeg gjorde det ikke. Sizarka listet seg ut av stua..ho har heller aldri sett Nova slik! Saga ble faktisk mer behagelig å omgås etter denne hendelsen:) Nu begynnes valpenes "hellige" tid å være over. Nå begynner de voksne hundene å behandle valpene mere som voksne. Saga er ikke så interessert i kos og klem. Ho er heller ikke så interessert i godbiter..godbiter spiser kun når det er andre hunder i nærheten..ellers så graver ho de ned. Det kan være pølser, fiskekaker, frolic..you name it..spiller ingen rolle!
Så no "ligger hodet mitt i bløtt" for å finne noe virkelig snadder!
Gilles la et blodspor til både Saga og Nova i går..innimellom regnbygene. Det er liten vits i å ha godbiter i sporet...for ho stopper jo opp for å grave de ned!.. Så det er heller å veilede og oppmuntre. Innkallinga går fint..så langt..men ho er absolutt ikke utlært på det!
Om 2 uker er valpene 4 mnd, og for de som ikke har forsikret de ennå, begynner det å haste om du også vil forsikre hunden ang. HD. (dekning av tapet om hunden må avlives pga HD) Dette må gjøres før de er 4 mnd...iallefall hos Agria.
Alle hundene ble badet i går...sommerbadet..og de lukter så deilig! Så noe er forhåpentligvis det siste av Novas røyting en saga blott! Ho må jo snart få ny pels! Ho ser helt for j....lig ut!
Saga fikk sin første rabiesvaksine lørdag..og vi må tilbake for ny sprøyte om 3-4 uker. Vi er på ferie da...så jeg må nok oppsøke et vet.kontor i Hammerfest for å få det gjort!
I dag skal vi atter trene Saga, Sayko og Sir Hugin. Håper på litt solgløtt!

Ingen kommentarer: