fredag 4. juni 2010

Trening..

..hadde vi i går, med Saga (syka), Stella , Sayk og Sir Hugin. Og de er noen hissige små vesener disse spisshundvalpene! Det er lettere å jobbe med en slik hund, enn en hund som er skikkelig førermyk og usikker. Den tøffe hunden kan man trykke ned litt ,og så bygge opp igjen, mens den førermyke, usikre hunden må man nesten konstant jobbe opp...og det er ikke sikkert man klarer det.
De braker lett i hop, disse små, men roer seg noe etterhvert...vi må prøve å jobbe masse med kontakttrening! Og ikke la de små få sloss seg i mellom. Man går å avbryter denne formen for "lek".
Vi trenite innkalling...hvor èn person holder valpen, mens eier løper avgårde mens man leker klovn og roper på valpen. Valpen slippes og skal forhåpentligvis løpe etter eier:)
De tre andre valpene satt på sidelinja med sine eiere.
Stella ble med oss hjem, for å bli her til tirsdag...og gudhjelpemeg for et liv vi hadde igår kveld. Jentene sloss slik at jeg var nødt til å stenge de inne i hvert sitt rom! (gangen og stua)..og da plasket de rett ned i golvet og snorket...men med èn gang jeg igjen åpnet grinda...var de våken og spant rett i hop igjen! No har roen (til en viss grad) senket seg..og de små leker mer enn de sloss...men leken utvikler seg kjapt til noe mer alvorlig om man ikke passer på. Til tross for dette, slang jeg begge inn i buret for natta..hvor de sov i fred og ro:)
I dag har vi klipt klør på begge og børstet de. Og jeg har trent litt utstillingstrening med Saga.
Det går..tjaa...nogenlunde greit, men masse trening gjenstår!
I morgen og søndag er det rifleskyting som står på tapete:)

Ingen kommentarer: