mandag 5. september 2011

Snart september!


Og vi har vært på årets siste utstilling. Men først..SIGMA i Sverige har gått til 1 PREMIE PÅ LØSHUNDPRØVE!! Vi er utrolig stolt over denne jenta..som kun 17 mnd gammel klarte dette. Vi har aldri tvilt på at disse valpene skulle bli bra løshunder, men de er jo fortsatt så unge. GRATTIS til Karin og Peder i Lycksele!
Kritikker på Sayko og Saga fra Oteren 14 august er lagt inn på hjemmesiden, men skriver de også ned her:
Sayko: 62 cm, middels stor av meget god type. Godt hode, pene øyne,litt store vidstilte ører. god hals, bra overlinje, men litt tung i brystet. Bra hale, gode ben/bevegelser. Bra pels/farge,. Noe halsskinn. VG. Dommer Rolf Frostad.
Saga: 56 cm. Kraftig skåret hode. Pene øyne, litt store vidstilte ører. God hals, god kropp. Kunne ønske litt strammere overlinje. Bra hale, gode ben og bevegelser. Bra pels og farge. VG.
Vi var atter på utstilling i regi av NKK i dag. / jamt påmeldt også her, og det ble finsk BIR og BIM. Saga fikk også denne gangen VG. Dommer målte ho til 59,5 cm...2 ganger er ho målt til 56..sist var 2 uker siden. Fin kritikk denne gangen også, men nå var ørene ok;) hehe morsomt dette:)
Kritikk på Saga: 59,5 cm, på den større siden, kunne være tydeligere i kjønnspreget. Trenger mer tid for å falle på plass. Super overlinje,men kunne vært bittelitt kortere i lendepartiet.Oppknipen underlinje, elegante bevegelser, meget bra benstamme, trenger mer tid over det hele. Trivelig temp. Serdeles bra og velstelt pels. VG. Dommer Marianne Holmli
Den siste kommentaren skal jo være en selvfølge. Hunden SKAL være ren og velstelt når den vises for dommer!
Sizarka er i en utrolig dårlig pelskondisjon for tiden!! Etter operasjonen har all pels falt av, og det som er igjen er glansløst og matt. I tillegg ble hun jo barbert under buken..og det er ikke vokst skikkelig ut. Så EGENTLIG skulle jeg ikke stilt ho ,men.. Det ble BIR i går, men ikke plassering i gruppa. I dag ble hun nr 2 i Championklassen, og for andre gang på 7 år, fikk ho ikke ck. Dommer sa det var pga pelsen..og det er jeg enig i.
sist helg slapp vi Saga i elgskogen. Vi starta på yttersia av grensa vår..og da vi slapp ho, var det som om ho ikke trodde sine egne øyne..begynte å leke og surre med oss..inntil ho oppdaga at ho var virkelig fri..og vi brydde oss ikke om ho...så ho dro ut på en 1 1/2 time langt søk. Ho surra mye fra og tilbake..passerte oss på 60 m hold uten å bry seg om oss. Da ho hadde gjennomsøkt området, flytta ho seg oppover i terrenget, og vi fulgte på. Ho hadde mange fine søk den dagen, men fant ikke elg. Vi så heller ikke noe skikkelig ferske tegn. Det var tørt i marka og 18-20 grader..så forholdene var ikke ideelle. vi var rimelig fornøyde med ho den dagen, men kunne konstatere at ho ikke er så flink til å bruke terrenget som sin mor. Men det kommer etterhvert..det å bruke høydedrag m.m for å få best mulig "lukt" i nesa:)
Dagen etter tok jeg henne med på ei lita halvøy der det ofte er ku/kalv. Heller ikke nå fant vi ferske tegn. Lurer på om elgen trekker opp i høyden når det er så varmt? Saga kommer fint på innkalling, og etter 3 timer i skogen legger jeg merke til at ho går litt rart, og kan konstatere at begge store tredeputene på frampotene er skikkelig lørvete. Jeg kobler damen og tar henne ned til vannet slik at hun kan kjøle seg ned. Ho tar 5 svømmeturer før ho er fornøyd. Poteskadene kommer av graving i hundegården..og jeg burde virkelig ha sjekket potene etter treninga lørdag og før slipp søndag! Dette skal nå bli en vane! Var hos veterinær mandag, og fikk salve. De mener ho skal gå med potesokker til snøen legger seg. Men vi er flinke med salve, aloe vera og jojobaolje. Men det spørs om det blir jaktprøve før jakta. Vi må bare se det an.

Ingen kommentarer: