onsdag 17. august 2011

Etter en utstilling..

Vi har hatt intensivtrening på blodspor med Saga de siste ukene..og jaggu meg slo hun til og fikk en 1 premie på blodsporet sist lørdag!!! Vi dro til Oteren på ei utstillingshelg i regi av TROEK sist fredag. Meget trivelig med folk fra fjærn og nær. Trur klokka var rund 05 på morran før man kom seg i seng:) Opp tidlig lørdag, hvor Gilles med Saga og 2 andre hunder skulle opp til blodspoprøven. Gilles ble trukket til å gå sist. Selvfølgelig hadde elg krysset blodsporet i løpet av natta/morgenen..og damen vinklet av og fulgte fersksporet! Gilles tok ho av fersksporet og satte ho tilbake på blodsporet, med start ved "sår-leiet" og ho fulgte da blodsporet:) Jamten og gråhunden som gikk først, fikk begge en andre premie. Ikke fordi hundene var dårlige, men det gikk vistnok på eierne:) Gilles har gjort dette før da.
Senere fikk vi gå ferskspor, men Gilles og Saga med dommer, ble sendt til et område uten elg..og dommer var heller ikke kjent i området...så ingen ferskspor ble sett/gått:( Vi har den prøven til gode! Vi var også på skytebanen i Oteren...et fantastisk flott anlegg!!! Slikt skulle vi hatt i Tromsø!
Senere var det medlemsmøte og felles grilling i lavvoen. Morgenen etter var det utstilling, hvor 7 jamter var påmeldt. Det ble delt ut 1 ex uten ck, 3 suff (3 pr) og resten VG. Saga og Sayko fikk VG. For Sagas del er det henenes dumbo-ører som trekker ned..og ho var en tanke vek i ryggen. Ho ble, for andre gang målt til 56 cm. (idealhøyde). Sayko har også store ører..men han er ganske så dyp i brystkassa..det trekker noe ned også. Han ble målt til 62 cm. En jamthanne, som tidligere har vært BIS 2 på elghundspesial..fikk denne gangen gul sløyfe!!! Jammen er det forskjellig dømming! BIS ble selvfølgelig gråhund, BIS 2 vakker kareler og BIS 3 ble en flott 10,5 år gammel svensk hvit.
Sigma i Sverige skal stilles nå til helga (20 juni)..spennende! Og vi skal til Rotvika og slippe Saga i elgskogen...gleder meg virkelig til det!
Vi har det virkelig varmt for tiden!! Det er ikke vær for å sykkeltrene hund..så i går tok vi hundene med og lot Saga svømme lenge i Langvannet på øya...og ho svømmer og svømmer og svømmer....
Det går også bra med Sizarka..ho øker fortsatt litt i vekt, men kunne hatt noe mer på ribbena fram for utstillinga neste helg. Lørdag er det 1 borzoi påmeldt...kjedelig. Søndag er det 6 borzoi..og mange mynder..i tillegg til 7 jamt. Det blir årets siste utstilling for oss. Men vi kommer sterkere tilbake neste år.

Ingen kommentarer: