mandag 1. august 2011

August.

Tenk...det er august igjen! Tiden går så fort..og snart er det elgjakt igjen!
Vi har startet på jobb igjen etter ferien. Canada-turen var en flott reise med stort sett bare varmt vær! Toronto hadde opp mot 35 varmegrader og en luftfuktighet på oppimot 85%...DET blir varm det! Vi har kjørt tilsammen 6200 kilometer og igjennom 3 provinser..Ontario, Manitoba og Saschatsewan. Vi kjørte bra bil..en Toyota Sequia V8 full size SUV. Hærlig å kjøre, men bensinsluker av rang! Vi har overnattet i Toronto, Sault.St.Marie, Thunder bay, Yorkton, Carrot River, Winipeg og Hearst. Vi har fisket etter Waleye og Bass på Luc`s hemmelige plass. (1 time med bil, en time med Argo (8 hjuls terrengkjøretøy med belte), 30 minutter med båt og 30 minutters gange. Og vi fikk masse fisk! Jeg klarer nok aldri å finne tilbake igjen dit!
Vi har sett elk, white tail hjort, rev, bjørn, coyote og canadisk elg, skunk m.m, men ikke levende ulv. Vi har med et flott, helt skinn av en timber wolf. Skal få den rugmontert og henge den opp på veggen...slik at ikke hundene får tak i den! Vi har vært på Bass Pro shop utenfor Toronto 2 ganger og brukt peng.Vi har vært på Cabelas i Winipeg og brukt peng. (begge er enorme jakt-og fritidsbutikker) Vi har vært innom de fleste jaktbutikker i vår vei:) Jeg har vært på leit etter en riflekikkert Leupold VXR..den siste fra Leopold, men den var ikke kommet på markedet i Canada ennå...? Vi var også på en diger jaktmesse i Orangville utenfor Toronto...masse spennende! Vi har vært på to rideturer..den ene i Tisdale Sasc. hvor vi var på en 3 timers tur på qarter-horse...western stil. Den andre turen var i Hearst på Tennessee walking horse og quarter! Å ri Tennessee walking var en av de beste opplevelsene jeg har hatt på hesteryggen!
Det har vært masse sosialt, mye mat og drikke, masse kjøring, vi har vært på bear-baiting, bada, vært på båtturer, vært i indianerreservat m.m. Og Gilles har selvfølgelig lyst å flytte hjem igjen, men...Ferien ble avsluttet på den mest tragiske måten man kan tenke seg med terroren i Oslo og på Utøya! Vi fikk en telefon mens vi var i Toronto ang dette, og man blir helt satt ut!
Vi kommer aldri til å glemme hvor vi var 22 juli da terroren slo til i Norge.

Hundene har hatt det helt utmerket på ferie. Jamtene på kennel...flotte i pelsen og i bra hold. Sizarka hos Merete..fortsatt noe tynn, men ho er i stadig økende vekt, men slipper pels så det holder! Det samme gjør Saga..og det er utstilling for jamt 14 august, og for jamt/borzoi 27-28 august:/. Skjønner ikke at jamten alltid skal røyte når det er utstilling???
Vi hadde oss en flott topptur til Kjølen i går...hvor Saga nærmest dro meg hele veien opp (med sele). Det er 3 uker igjen til båndtvangen er over, og det gleder vi oss til! Og 55 dager til elgjakta!

Ingen kommentarer: