onsdag 16. februar 2011

Utbryterdronning...

Saga klatrer over gjerdet i hundegården i Rotvika! Ho klatrer rett opp etter nettingen. Men sant skal sies..gjerdet er ikke av de høyeste, men likevel. Så nå skal vi justere det slik at ho ikke kommer seg over.
Gilles dro til Rotvika torsdag for å trene elghund i terreng fredag..men i løpet av natta kom det 50 cm snø!! Så istedet satte han hundene i hundegården fredag for å gå med truger for å se etter vinterryper. Lite ryper å se, men tungt føre med masse snø. På tur tilbake, ser han ferske elgtråkk etter ku og kalv som krysser hans spor. Og når han ser nærmere etter, er det hundespor i elgtråkket!! Og selvfølgelig er det etter en av våre hunder, men hvem!
Han går tilbake til gården og ser Nova der. Tar med seg bånd og fløyte og trasker den tunge veien opp i fjellene igjen. I 3 timer leiter han etter Saga..og det er blitt mørkt. Etter mye fløyting kommer endelig Saga..og ho er glad for å se far! Sliten er ho, etter all baskinga i den dype sneen..og far var glad..og det samme var mor..som var på kjøring fra Tromsø. Natt til lørdag kom det enda 10-15 cm mer snø..så fjelltur med hunder var utelukket. I stedet kjørte vi opp spor på vannet med snøscooter slik at hundene kunne løpe fra seg der. Hadde langline på jamtene..og scooter stående i nærheta om jamtene skulle stikke. (les Saga),
Søndagmorgen skulle jeg sette jamtene i hundegården da jeg fikk øye på elgkua og kalven på vannet ca 150 meter unna..og selvfølgelig så hundene også dyra. Nova satte eg på en haug og snusa ut i lufta og hadde full fokus på elgene, mens Saga løp rundt i gården og prøvde å finne en løsning for å komme seg ut..og far klarte akkurat å ta tak i bakbena på Saga før ho rakk å klatre over gjerdet igjen. Elgen oppholdt seg lenge på vannet, så vi valgte å ta hundene med oss inn igjen! (Saga står i løpestreng når vi ikke er til stede).
Jeg dro tilbake til Tromsø søndag, mens Gilles skulle være enda noen dager på gården. Natt til mandag blir han vekket av et helsikas leven i stua. Det sto elg utenfor stuevinduet og kikket inn på jamtene! Og de holdt på å spise seg gjennom glassruta! Gilles fikk hundene med seg inn på soverommet for å roe de ned, men det tok lang tid!
Neste kveld så han elgen på tur til gårds igjen..og da valgte han å ta med seg hundene å gå tidlig til sengs:)
Gilles har prøvd seg på miniski med 2 jamter forran..og det går så det suser bortover veien! Dette er noe hundene virkelig setter pris på.
Mens Gilles har kosa seg i Rotvika, har jeg og Sizarka storkosa oss i ro og fred her hjemme. Vi har hatt fine turer alene uten disse elghundene:) Virkelig avslappende!
Saga og Sizarka er meldt på til NKK-utstillinga i Harstad 19 mars..og selvfølgelig har Saga begynt å røyte! Masse! Typisk. Heldigvis er Sizarka da i pels. Vi gleder oss masse til årets første utstilling og er spent på hvilken høyde Saga måles til!

Ingen kommentarer: