torsdag 24. februar 2011

Snart mars..

Vi håper at det skal bli mildt..og så kaldt igjen slik at vi får skaresnø. Da kan vi slippe jamtene i elgskogen. Men...værgudene er ikke på vår side. Hadde tenkt å dra til Salangen i helga for å trene hundene, men.... Kanskje neste helg da....og 1 april og båndtvang nærmer seg med stormskritt!
Vi er i forberedelser ti hundeutstillingen i Harstad 19 mars! Vi har utstillingstreninger og sosialtrening av hundene:) I går var Sayko med eier med og trente ringtrening med hunden. Og Sayko er blitt riktig stor og flott..og snill som et lam! Og dem er blitt riktig flinke i kontakttreningen! Sayko skal stilles i Målselv i juni:)
Det går bra med Sir Hugin. Han har vært hos veterinær i dag, og etter at han fikk beroligende piller, har såret grodd fint. Fortsatt litt veskedannelse i kneet, men det ble tappet ut i dag.
Han har nå fått knebeskytter og vekter som skal brukes på tur. Først èn gang om dagen i 2 uker, deretter 2 ganger om dagen og vekt økes osv. Dette skal få ham til å bruke foten igjen.
Han har forresten lært seg å gå opp på forbena når han skal tisser..hehe.
Og fortsatt er han ved godt mot!
Veterinær har sjekket litt om om denne typen skade hos jamthund, og rasen er disponibel for leddbåndskader!! Dette pga hvordan de er bygget. Dette må jeg undersøke nærmere og finne ut hvorfor! Sir Hugins eier skal spørre mer om dette hos veterinær neste gang ho skal dit med Hugin.
Vi får en del spørsmål om valper, så det kan virke som om etterspørsel på jamt er økende.
Jeg henviser disse videre til Norske elghundklubbers forbund, og svenske jamthundklubben.

Ingen kommentarer: