torsdag 3. februar 2011

Sir Hugin

Vi var på besøk hos Sir Hugin og eier i går. Da lå han i buret og so..men kragen på. Han ble så glad når vi kom. Vi satt halveis inne i buret og koste med ham. Han har godtatt burligge og kraven. Han tilpasser seg. Bakbenet var helt barbert i tillegg til en stor flekk på ribbensiden og forlabb. Det opererte lårbenet begynner å miste muskelatur og han er blitt litt tynnere. At vekta blir lettere er bare en fordel, og muskelmasse kan bygges opp igjen når han blir frisk. Veterinærkontroll i går var bare positivt. Veterinær mente at healingprosessen går som normalt. Hevelser er gått ned, og groing går fint! Morfinplaster er nå tatt vekk, men fortsatt skal han ligge i bur i 3 uker til, med 10 minutters lufting 3-4 ganger daglig. Han er med matmor på jobb om dagen. Ligger da bak i bilen og følger med på det som skjer utenfor. Da får han mere "innput" enn om han skulle ligge hjemme alene om dagen. Han er passelig psykisk sliten og ganske fornøyd når han kommer hjem. Eier (som har vært ganske stresset disse ukene og ikke fått med seg så mye av det vet. sa) kunne nå fortelle at den operasjonen Hugin har vært igjennom, er sjelden og ganske omfattende. Det var som nevnt ikke korsbånd, noe veterinær trodde først, men sideleddbånd som røk. Hugin var max uheldig og fikk en sinnsyk vridning under stor fart i dyp snø..og han fikk ekstra fart siden det var i nedoverbakke. Prognosen var først ikke så bra, men da jeg forhørte meg med annen veterinær, googlet litt rundt osv. gikk det jo så bra som det til nå har gått! Hadde han ikke vært forsikret, hadde han nok vært død i dag, da første diagnose var mer alvorlig enn det det egentlig var, og det var usikkerhet da om hvordan han ville bli etter operasjon. Så forsikring på hund lønner seg..det har jeg selv erfart tidligere!! OG at man må, om man har mulighet, diskutere muligheter med flere veterinærer, og ikke bare forholde seg til èn ved slike alvorlige skader.!
(uansett om det er din faste veterinær!)
..noen visker i øret mitt at....å kjøpe ny valp koster 8000 kroner pluss evnt. flyreise..Men som eier sier...det ville ikke blitt en ny Hugin! Og eier har gjort en stor innsats med gutten fra ho fikk han...han har stor interesse for elg, har en fantastisk og stødig gemytt..både mot folk og andre hunder, han er ikke redd for noe ting og har like stor selvtillit som Saga..og han elsker unger! Og ikke minst...han er kraft og og sterk...akkurat slik eier liker jamter. Eier må leite ei stund for å få tilsvarende mener ho.
Vi var på trugetur forleden..med langline på Saga..Sizarka og Nova løs. (det er ikke elg på tromsøya) Skikkelig slitsomt for hundene og bakse rundt i den dype snøen. Det var rett i bingen for alle tre da vi kom hjem. Vi har fått brede meier til sparken, slik at vi kan bruke sparken som en slags slede på flat mark..så i går tok Gilles med seg Nova og naboenes jamt Tyra ut på skikkelig sparketur med futt i! Begge damene har løpetid...så det ble noen stopp innimellom når hundene skulle ri på hverandre..plagsomt for hundefører.
Gleder meg til neste vinter...da kan Saga også være sledehund!
Lørdag er det årsmøte og årsfest i Troms elghundklubb. Dette er på Oteren, og vi skal dit.

Ingen kommentarer: