torsdag 11. november 2010

Løpetid....

Saga er midt i løpetida, og begynner å bli temmelig hormonell. Har fått meldig fra Stella-eier at også ho nå har fått løpetid...så de to søstrene er bra synkronisert.
Vi var å red islandshestene i går..barbakk...så gangsperra begynner å gjøre seg gjeldende. Men før det var vi å luftet hundene, og gjett om det var elg i nærheten!! Både Saga og Nova var helt blokkert for noe annet enn elglukta som var i lufta. Liggegropene etter elgene var helt ferske..og sporan likeså. Saga småbjeffet, pep, dro KRAFTIG i båndet og ville helt klart avgårde. Hadde jeg mista båndet der....Vi fulgte sporene ett stykke..og det er absolutt ikke bandhunder vi har..armene mine var nesten dratt ut av ledd. Regner med at man kan trene mer på dette med å gå roligere i båndet når det er elg i nærheten...eller? :) Vi avslutta etter vel 30 minutter...det var temmelig mørkt, og bare Gilles hadde hodelykt.
Saga har funnet ut at å sitte på spisestustolene er en fin ting. Ho klatrer opp på stolen..og sitter der som en annen dronning som venter på servering.
Mor og datter hadde nesten en fight i går...over en sur, avgnagd elgknoke. De hadde skikkelig stillingskrig..hvor mor Nova lå knurrende over beinet, mens datter Saga sto over med snuta ned mot knoken, og begynte etterhvert å knurre ho også. Jeg tror ikke ho hadde så lyst på knoken..det var bare markering fra den unge damens side. Jeg fant det best i å avbryte denne kommende konfrontasjonen, og rakk akkurat å ta tak i halsbåndet på Saga før det smalt mellom mor og datter. (hvor dattera er den utfordrende parten). Saga ble forvist bak grinda i gangen, hvor ho måtte tilbringe vel èn time før ho fikk komme inn i stua igjen. Da var det hele glemt, og mor Nova vasket sin datter i øret:).
I morgen pakker vi og kjører til Rotvika. Det er ikke falt så mye snø der, som her i Tromsø sises det, så vi skal muligens slippe Saga ut i skogen til tross for løpetid. Det er ingen hanhunder i nærheten som utgjør noen fare. Det er meldt fint, kaldt vær.

Ingen kommentarer: