tirsdag 7. oktober 2008

Kjøttet er sikret:)

Ei flott languke er over..med mye skiftende vær! Torsdag og første jaktdag med fint vær og stålos på Nova...men dyran var obs på at det var folk i terrenget..og da er de urolige og det er vanskelig å smyge seg inn på losen..de forflytter seg rundt...så ingen elg ble felt de førstde dagan.
Mange dyr observert og Nova jobba som en helt. Fredag,lørdag og værste dagen søndag...med storm STORE nedbørsmengder..og ett regelrett skittvær! Godt at gammen var ferdig til bruk, slik a vi kunne få tørket oss,utstyr og hunder innimellom!
Mye sosialt om kvelden med jegermaister,vin og godt øl:)
Tirsdag ok vær..og dagen da første elgokse falt..en fin 6 takker. Jeg tok Nova med opp til (det var ett stykke å klatre) elgfallet..og ho var helt i hundre! Ho losa på dyret..snærra til sin jamthundvenninne Tyra.(de sto på hver side av elgen og flekka tenner til hverandre)..de busta elgen såpass at den etterhvert så ut som en skabb-elg.
Dagen derpå hadde jeg mulighet for å skyte en kvige som for å vasa under tårnet mitt, men i utgangspunktet skulle neste dyr også være okse..dette for en bedre forvaltning av elgbestanden.
Og heldigvis for det..for en time senere ble okse nr 2 skutt...nesten på samme sted som gårdagens elg ramla. Og atter var Nova som ett villdyr..om enn litt roligere enn dagen før...nå spiste ho tunga til elgen mens den ennå satt i kjeften på dyret...ho knaska i seg øret og igjen gjorde elgen pelsløs. Ho sto opp på dyret når han ble fraktet ned fra fjellet og bort til gården vår...hvor også Sizarka og Leo fikk sjekke ut oksen..og perla busta på samme måte som Nova. Leo var som vanlig sulten..og ønsket kjøttet..ikke pelsen:)
Dem fikk selvfølgelig elgskanker å gnage på...
På kvelden var det indrefilet...som ennå var varm da jeg la den i stekeovnen! Fløtegratinerte poteter og diverse tilbehør..NAM!! Sinnsykt godt!
Resten av uka så vi elger, men ikke det rette dyret. Det er kalv igjen på kvota..så vi skal jakte fredag,lørdag og søndag. Nova har vært sinnsykt sliten lørdag og søndag..og har hviletid fram til fredagmorgen:)
Sizarka har vært med som bandhund..og fungerer "så dær". Ho markerer dyr, men gir fort opp om elgene forflytter seg et stykke unna...og skal ho følge spor bør det være helt ferskt..da er ho på topp. Ho er musestill på posten..ligger vedsiden av meg..er oppmerksom på alle lyder...og er til god hjelp på den måten. For at ho kan være med,bør det ikke være så surt og kaldt..da det kan være en del stillesitting..og ho har jo ikke akkurat Leopels:)
Leo koser seg hjemme med knoker og tørrfisk...han er ikke interessert i å være med.. han får bestemme sjøl:)
Vi satser på at kommende helg er siste på elgjakt..og at vi kan ta hundene med å jakte storfuggel og rype..som vi har sett mye av i terrenget:)
Livet er herlig:)

Ingen kommentarer: