mandag 20. oktober 2008

Etter en utstillingshelg...

Siste utstillinga i nord dette året.
Lørdag ble Sizarka BIR..ikke så overraskende det, da...ho var eneste borzoi påmeldt. Dommer sa at hun var så godt muskelsatt..at man kunne se og kjenne på denne hunden at ho løp mye løs. Dommer`sa at han syntes det var ille når han dømmer borzoier..og muskulaturen kjennes som svamp..det er ikke så uvanlig...og viser at hundene står mye i hundegård og ikke får løpe mye løs.
I gruppa ble greyhound sørfra BIG1, flott korthårs salukitispe BIG2, Sizarka BIG3 og whippet BIG4. Det var 7 italienere påmledt, men ingen bir!
På kvelden var vi et lite gjeng ute på biffhuset og spiste god mat:)
Jeg hadde besøk av en venninne fra Hammerfest med sin søte,lille vaskemops tzi tzhuèn Sini på ett år .De bodde hos oss denne helga. Leo syntes Sini var søt, men aaaaltfor liten..han snusa litt på ho..og var ferdig me det..Sizarka overså henne totalt og var absolutt ikke interressert i å hilse på..ho bare gikk rett forbi Sini og lot som om hun ikke var der. Nova derimot var slik..: DÆVEN..ETT PIPEDYR!!!
Og fram med labben..og skulle herje og rase med den lille..så der måtte vi passe på..for Nova er så voldsom i sin lek.

Søndag var NKK. 11 borzoier påmeldt..and the winner is: BIR: AM MEX FIN EST S UCH Staraja Russa Legend..en pen hanne med fine farger..men aldeles for liten etter min smak!
Bim til en amerikansk hvit/creme tispe med titlene AM MEX FIN S UCH..samme eier som over.
Disse hundene bor i finland ett år for å "hente" titler i eurpoa.De bor vanligvis i USA.
BH2 CK Eugenian Jondalar en nydelig hanne i profil..deilige farger og supert hode..og sååå flott i temperamentet!! Men noe for smal i fronten og trang bak (synes jeg).Men vakre, flytende bevegelser!
BT2 ck FIN UCH Krilat Blistrai ei flott hvit/creme tispe..uten pels for dagen, men med flott bevegelser, fin haleføring (vinnertispen hadde noe høyt opprullet hale) og et pent hode!
BT3 ck FIN S UCH FINJW-05 Eugenian Adeleine..ei hvit/silver tispe..høy på bena og noe smal, men med et pent hode.
Bt4 ck Sizarka..som fikk fin kritikk...om en noe (totalt) nedrøytet;:)..ho fikk faktisk på kritikken sin at ho hadde altfor lange klør...Sizarka har noe runde poter som gjør at jeg kan klippe klørne så kort jeg vil, men likevel lager de lyd på gulvet..Jaja..jeg får finne fram neglefila:)
Lille Leo-datter Dvina ble 1JK 1JKK med HP..og slo dermed en finsk juniortispe:):)
enda ho absolutt oppførte seg som en klovn i ringen!! Men denne "lille" damen er bare helt super og kommer til å ta mange premier i utstillingsringen! Ho har ett aldeles nydelig hode..lang og smalt med god plass til hjørnetenner..små, høyt ansatte ører og en sterk rygg! Sterk benstamme og MASSE pels. Perfekt kryss..om ho slipper seg litt løs. Parallelle bevegelser både framme og bak...noe løs i fronten ennå..men det kommer seg. Søster Xalichja ble ikke stilt i helga, da ho er flekkvist nedrøytet..men ho kommer sterkt tilbake!
Bubba ble heller ikke stilt..da han er i samme pelskondisjon som sin hvit/røde søster.

LilleLeo (X-Sir) har også gjort svenske av seg, og flyttet til sin nye matmor i Stockholm..til en dame som tidligere har hatt greyhound og whippet. Damen er interessert i LC..så kanskje vi får se ham på banen etterhvert:) Så nå er 3 av gutta svensker:)
Jeg håper nå at den 4 forblir norsk,da:)

Ellers så er kalven og skutt..og elgjakta er definitivt over for vår del..så til helga skal vi ta hundene våre med å jakte rype og storfugl..(værforbehold) Da skal jeg prøve å lokke med meg Leo også:)

Og om 2 1/2 uke drar jeg på jentetur til danmark..hvor vi er 8 gærne damer som skal jakte på hjort og villsvin...DET skal bli spennende.

mayen

Ingen kommentarer: