onsdag 15. desember 2010

Snart jul..

Det er bare dager igjen til julaften..og vi gleder oss masse:)
Det er ganske stille på hunde- og hestefronten for tiden..noe som for oss er vanlig disse ukene før jul. Når man jobber i butikk, så går det i 100 hele tiden, med langåpent, søndagsåpent og nattåpent! Og folk løper mann av huset for å handle...på en SØNDAG!! Skjønner ikke helt det der..man kan jo handle etter jobb...på kvelden..på natta..osv..men på en SØNDAG! Da skal man ut på tur..være sammen med familien..finne på andre ting enn å løpe ned dørene på kjøpesentra!
Saga er nå noe større enn Nova. Nova er 57 cm, og jeg tipper Saga blir i øvre grense på høyden.
Ho veier 29,5 kilo..men skal ned noen kilo i vekt. Ho har masse muskler og kraftig benstamme...og et nydelig hode:) Men ho er en meget byttebevist dame! Hverken Nova eller Sizarka "the boss" kan ta noe fra Saga...da blir det bråk..og Saga gir seg ikke om ho tenner på alle plugger. Mulig ho mangler genet som sier at "nok er nok":) Ho passer på tyggeben, pinner og SNØBALLER! Nåde den som prøver seg på snøballen hennes om man kaster snøball som lek. Vi mennesker kan gjøre hva vi vil med lilledamen..ho aksepterer alt uten noe problem..være seg kloklipp, tannsjekk, ørerens, mat, tyggeben osv. Ho er den eneste i flokken som må sitte før ho får mat...da sitter ho å dirrer. Sizarka ligge på plassen sin og må lokkes til matskåla...for ho er mat noe som man må ha for å overleve..og ho bruker laaang tid på et måltid mat. De to jamtene, som er ferdige for lenge siden..sitter bak ho og venter...det KAN jo være noe igjen når dronninga forlater matskåla:)
Mandag var vi i reingjerdet med 2 borzoidamer (Xalichja og Sizarka), 2 jamtdamer (Nova og Saga) og de 2 jamtguttene Sir Hugin og Sayko. Skulle tatt bilder, men det er så mørkt for tiden..så med mitt kamera, ville det ikke blitt noen gode bilder.
Masse lek og spring. Sayko falt helt for borzoien Xalichja...og hang i rompa på ho hele tiden. Sir Hugin løp rundt alle og bjeffet hele tiden..som vanlig:)..og ble tynt av søster Saga innimellom. Sizarka prøvde å ta Sayko av og til...og Saga sloss litt med Xalichja....alt som normalt:)
Etter over 1 time, var hundene så slitne at de gikk selv til utgangen..hoppa kjapt inn i bilen..og sovna på turen hjem. Deilig med slitne hunder.
Gilles er på kurs i Oslo. Typisk mannfolk å legge kurs til denne tiden når det er som mest å gjøre hjemme!!! (vasking, innkjøp m.m) Da stikker de av på VIKTIGE kurs! Hrmf..:/
Så på morran kan man se en dame med 3 store hunder..på glatte..i Tromsø. Som ber om at det ikke kommer en katt i sin vei...

Ingen kommentarer: