mandag 26. juli 2010

Oppdateringer..

Sommerferien vår startet på værst mulig måte. Natt til 11 juli døde min lillebror kun 39 år gammel. Det var nøyaktig 6 mnd siden vår pappa døde, så disse dødsfallene kom tett.
Jeg og Saga reiste opp til Hammerfest med fly12 juli, og Gilles med Nova og Sizarka kom natt til fredag 16 juli med bil på hurtigruta. Saga taklet flyturen med største selvfølgelighet på lik linje med alt annet nytt! Ho kom ut av flykassa..tittet seg litt rundt..og ville ut å tisse:)
..og i Hammerfest er det REINSDYR i gatene! Min mor har ganske høyt gjerde rundt hagen, men vi turde ikke å ha Nova løs der uten bånd! Ho blir "rape-toillat" av reinslukta og kan finne på å klatre over gjerdet når ho får "rein i nesa".
Jeg gikk turer alene med Saga..og for også ho var rein MEGET interessant!! Ho bjeffa! MASSE! Og rev og slet i båndet for å komme bort til dem!
Mandag 19 juli kjørte vi til Havøysund for å ta båt til hytta på Ingøy..ei øy langt ut i havgapet. Der er knapt et tre å oppdrive, bare arktisk vegetasjon og lange sandstrender og sanddyner. Meget spesielt. Veien på øya er delvis asfaltert og delvis lagt med skjellsand. Det er ei vakker og spesiell øy! Der er masse fugleliv..og mye grågås som hekker der. Mange gåsejegere finner veien ut der 20 august! Og så er det utrolig mye hare! De spretter fram overalt, og hundene er i jaktmodus kontinuerlig! Sizarka går som på nåler konstant..øran opp og klar for harejakt. Men det er båndtvang...og ikke en lovlig jaktform.
Alle 3 hundene taklet reisen med lokalbåten...eneste at jeg tror Sizarka var ørlite grann sjøsyk:)..på lik linje med matmora:):) Masse folk og stor trengsel..uten at hundene brydde seg i det hele tatt! Saga la sseg bare rett ned..og sovnet:)
Saga har fått sin andre rabiesvaksine..og nå er det bare å vente på å få tatt blodprøve om 120 dager. Ca 15 november..og etter det er det bare å bestille flybilletter til Canada:)
Saga er påmeldt til elghundspesial 21 august. Gleder oss til det! Da blir ho nok også å konkurrere med noen av sine søsken;)

Gilles fikk en telefon fra Rèal Langlois..bedre kjent som I`Homme Panache..eller "the rack man".
Rèal har verdensrekord på største elggevir på elg skutt med pil og bue..hele 76"!! DET er digert!
Rèal har også egen hjemmeside: www.hommepanache.com
Han har til nå utgitt 8 DVD`er med jakt fra Canada..både bjørnejakt og trofèjakt på elg.
Vi har de 8 DVD ène og tar i mot bestilling på disse. ANBEFALES!

Vi er i uke 2 av vår 3 uker lange ferie. DÅRLIG vær så langt! MEGET dårlig vær,men hundene setter mer pris på dette været enn noe varmere, så det er ikke så galt at det ikke er godt for noe:) I morgen drar vi til Rotvika..skal surre litt i elgvaldet, fiske vinterforsyninga med fisk, trene Saga, hogge ved, male naust og annet forefallent arbeid. Krysser fingre for bra vær!

Ingen kommentarer: