fredag 30. januar 2009

Da er Xalichja reist hjem:) Ho var ganske så på tuppa første dagen..men roet seg ned etterhvert.
Og Nova fikk være i fred...noe den lille damen virkelig satte pris på! (Nova altså)
Sizarka og Xalichja hadde noen artige lekestunder sammen på verandaen vår...dem hoppet og danset,og satte virkelig pris på hverandres selskap. Sizarka sturte litt da Xalichja var dratt..men ho er jo vant til at hunder kommer og går hjemme hos oss...
Nå er jo gamlemor sjøl kommet...10 år gamle Laika..som blir hos oss noen dager. Sizarka har stor respekt for den eldre,lille ,litt grinete damen..:)

tirsdag 27. januar 2009

Nye bilder av vakre Xalichja

Utstillingstrening i tunellen..
15 mnd gammel, og godt utviklet:)

Pene jenta.


Samme sted, men tatt med mitt kamera,før det sviktet:/søndag 25. januar 2009

KNALLVÆR! Tok med hundene på første snørekjøretur med ski i dag. Minus 4 grader, sol og vindstille:)..og ikke minst SILKEFØRE!
Det skulle mye overtalelseskunster til, før dronninga var villig til igjen å dra meg på ski..ho husker så altfor godt at jeg kjørte i ho med skian i fjor....men med flexilina helt uta slik at vi fikk noe avstand, så gikk det etterhvert bra...men ho vegra når jeg kom for nært. Det var to utslitte hunder på hjemturen...da var det mere VI som dro hundene siste stykket tilbake til bilen:=/
Men prøvelsene for dem var ikke over...for i kveld kom xalichja...ADHD`n...og ho er altså turbo..og klarer ikke å la Nova være i fred...Sizarka murrer litt..men går heller unna. Xalichja skal være her til onsdagkveld.

lørdag 24. januar 2009

SOLA!

Endelig er sola tilbake i Tromsø! Så den første gang i dag:) Vi har fantastisk vintervær for tiden..håper bare det holder seg slik fremover!

tirsdag 20. januar 2009

Alfasteinn fra selfossi

Utrolig vakkert hode!
Fantastiske bevegelser!

Attraktive farger!Rett og slett drømmehesten!


litt av hvert..

Masse stress på jobben....og da er det godt å koble av med andre ting...som hest og hund f.eks.
Jeg og Gilles var på et meget interressant avlskurs for islandshest i helga:) Jeg lærte masse...som også til en viss grad kan overføres til hundeavl.
Selv om vi ikke har noen planer nå for hverken kjøp eller avl på isandshest..så er det greit å lære seg det meste innen den hobbyen man har. Det finnes jo så mange såkalte "verdensmestre" der ute i hundeverden..som etter kort tid med en rase...kan absolutt ALT! (sikkert i hestemljøet også). Jeg har snart 15 års erfaring med borzoi...og er LANGT FRA UTLÆRT:)..men litt har man jo lært alle disse årene...som at det er egentig ikke noe stort at man kan få en borzoi til å gjøre det bra i lydighet-agillity-blodspor-ettersøk m.m...eller å gå uten bånd de fleste steder. Det er hva du gjør det til.
...nå var det ikke det jeg skulle fortelle om da...men over til hest:)
Ble kjent med mange hyggelige hestefolk...og det viser seg at det er nesten like mye menn som damer i islandshestmiljøet...og alderen ligger på "voksne"...hvordan nå det kan tolkes:)
Masse lærdom,mye hesteprat og god mat! Nytt kurs som berører "bedømming" av hest, samtidig som det er hingstekåring er 26 og 27 september!!!!! Det som er så jævlig dumt..er at vi kan ikke delta...for da er det ELGJAKT!
Har ridd No"tt noen ganger nå..og ho er suveren å ri på banen!! Og jeg holder på å lære meg de forskjellige kommandoene for trav og tølt. Man må bruke setet,bena og hendene i større grad enn på "vanlige" hester.
No"tt kan være en stor utfordring å ri på tur med..da ho kan løpe ut...og det kan være vanskelig å stoppe ho. Ho fikk en slik raptus da vi red på tur en dag..ho la til flekkings..og jeg prøvde å stoppe ho på "vanlig" måte...la meg litt tilbake i salen og hadde armene noe for høyt..og det jeg indirekte gjorde da..var å kommandere tølt..og ho tølta ivei i ei sinnsyk fart!! (de som vi se litt tølt "live" så er det flere tøltvideoer på youtube.)
Fikk stoppa ho etterhvert ved å prøve å få ho i volte...og vi tok det ROLIG tilbake til stallen:)
Har faste ridedager på mandager...og drar i stallen noen dager ekstra. Mandager blir da dagen hundan får minimal tur/trening..
Må bare nevne drømmehesten...Alfasteinn fra Selfossi!
http://www.hestafrettir.is/ kan man se han "live" i de forskjellige gangarter. Gå inn på svensk side..og hingster. Da dukker han opp blandt flere andre. Han har en BLUP pr i dag på 125...noe som er BRA! Den hesten er og forblir min drøm! Han ble solgt som 4-åring fra Island til Danmark for rundt 2 mill. norske kroner!

tirsdag 13. januar 2009

Har lagt til noen "nye" bilder på kull-siden.

torsdag 8. januar 2009

Dvina 14 mnd..og noget nedrøytet:/

Nova og Dvina i Sonja`s 1 mål store hundegård!!
Dvina er noe nedrøytet...men kommer til å få en fantastisk pels!


Og et nyydelig hode har jenta...og Leo-blikk:) Sort pigment og mørke øyne!

Islandshest

Var en tur i Håkøya-stallen i går, hvor jeg red Nott (o med 2 prikker over)..ei lita 7 år gammel hoppe med masse futt:)..og lærte meg hvordan man setter i gang tølt. Knallartig å ri denne gamle hesterasen med de 5 gangartene. Nott er meget lett å ri..og overgangene til de forskjellige gangartene går uten problemer:) Søndag skal vi ri på tur...

Hundene har forholdsvis rolige dager hjemme med far..og det blir noe kortere turer enn de er vant med....Nova kan ikke gå skikkelig i bånd...dvs muskelbunten går dit ho sjøl vil...greit nok for far som er sterk..men verre for meg som skal gå med to hunder på tur nå i en periode. Nova er fars lille skatt..og ho skal jo ha mye egne meninger, meeeen...så no har far fått kniven på strupen..og MÅ lære Nova å gå littegranne penere i bånd!

onsdag 7. januar 2009

Snø,snø,snø..

Endelig er det blitt hvitt ute!!! Skal egentlig ikke klage...for dette er så mye bedre enn vått,glatt og skittent! Meeeeen....det kom litt vel mye litt vel fort!!
Men det er ikke det værste...det værste er at Gilles ble operert i et kne mandagen...så all snømåkkinga må jeg ta meg av!!!! Og bisepsen bare vokser og vokser...:/
Og dette fortsetter i vel 3 uker til:(
Gilles har begynnenede atrose (eller noe sånt) i kneet...og vi hundeeiere har vel hørt det begrepet i hundeverden:)hehe.
Enda et problem med all denne snøen..er at man må lete lenge for å finne en plass hvor hundene kan løpe...skikkelig...og ikke bare hoppe fram.
Og så har jeg veldig lyst på hest....islandshest...kanskje en dag:)

lørdag 3. januar 2009

Lille Panda...

Siamesermamma med sine søte små..lille Panda nærmest:)
Lille hammerfestjenta "panda":)


De tre søte små.


Fra julaften...det mangler en hund..men han er med oss i tankene..
Adrian med de firbente.


"dokker SKAL være her!!!"
Nytt år...nye muligheter..

Da er vi trådd inn i det nye året 2009...
2008 hadde jo både gode og dårlige sider. De gode minnene er (hunderelaterte da) Sizarkas cert på verdensutstillingen, Leos 2xBIR på sin siste utstillingshelg, ridehelga i Målselv med gode venninner, elgjakta med 2 ganger elgfall, hjortejakta i Danmark med festlige damer og ellers sammenkomster med familie og gode venner:)

På den triste siden er det desidert Leo`s hastige bortgang som kommer til å sitte spikret i mange år! Det er nå 2 uker siden, og fortsatt er det meget vondt å tenke på. Folk som ikke har..eller har hatt hund..forstår ikke hvordan man kan sørge over en hund..det er jo "bare" en hund????
Men saken er jo den at en hund blir jo et familiemedlem! De er jo i livet ditt i mange år...og man bruker like mye tid på dem som på unger.
Men om noen år kommer nok Leo tilbake til oss i form av et lite barnebarn!:)

Nyttår ble feiret hos Dvina og Volga med eiere i Lavangen. Med russisk nasjonalrett "bosj" og russisk balalajka på stereon...med hurrarop og nyttårstelefoner med masse toillprat til nær og fjærn...bl.a. en hyggelig mann i pensylvania USA:)

Vi hilste også på de vakre kattungene til lille Mami siameser...hvor pappan er russisk skogskatt (sibirkatt). En av disse skal bli hammerfesting og flytte til min gode venninne Bryndis.

Nyttårsforsetter......skal kjøpe meg fine klær..ikke bare turklær..skal gå oftere til frisør`n..høre mer på gubben:):)...spise mere fisk..gå enda mere i fjellet..hmmm...treng kanskje mer turklær da??.....være mere nøye med tannpussen til hundan:)

..............og så er det bare 2 mnd til første utstilling...myndespesial i Boden 14 mars! Hvor vi møter Bubba og Taimur!
Gleder meg....