fredag 29. januar 2016

A kullet

5 av 8 har startet på prøve denne første høsten, og 5 er jaktpremierte.

Kvitevardens Aladin (Taiko) har gått 5 prøver, hvorav 1 nullprøve hvor han ikke fant elg, men fikk 9 i søk likevel! De andre 4 er gått til 1 premie. ( 2x1-dagsprøver og en 2-dagsprøve). Han har 2xVG på utstilling og må ha minimum 2xG etter fylte 15 mnd for å bli Jch. Første mulige utstilling for ham , er da her i Troms 10 april! Han er altså ferdig prøvd til sitt jaktchampionat før fylte 20 mnd! HD A og ED 0. Skutt elg for i stålos første høsten!

Kvitevardens Admiral Zecho (muffe)...eller lillegutt som vi kallert han, gikk sin første prøve i begynnelsen av september..på Finnmarks-elg. Ingen premiering, da elg dro over alle blåner. Men han fikk høye poengsum i søk, evne til å finne elg og påhengelighet. 1 premie fikk han i Troms, med 82 poeng. Neste prøve ble avbrutt. En løs fuglehund på 8 mnd, var surra rundt Muffe i flere timer, og tilslutt fikk prøvegruppa fanget den inn, dro til veterinær og fikk avlest chip. Den var rømt fra eier.
Muffe har 1xG og 1xExellent på utstilling. HD A ED 0. Skutt 4 elg for i stålos første høsten!

Kvitevardens Ayla har en 2 premie og en 1 premie på løshundprøve denne første høsten. Ho har 2xExellent og 1xVG. Skutt elg for i stålos første høsten!

Vår egen Anna Frost har en 3 premie å vise til. Kom ut for en elg som ikke ville stå! Ho hang på i vel 2,5 mil..med ståloser og gangloser. Skuddmuligheter på okse. Men stålosen var ikke lang nok til bedre premiering.  2xExelent og 1xVG. HD A  ED 0. Skutt elg for etter 6 timer stålos første høsten!

Kvitevardens Arak har også en 3 premie. Bra søk, 90 minutters lostid, men ville ikke følge på på slutten av dagen. 1xVG. Har ikke jaktet mye denne første høsten, da eier hadde sykdom i familien.

Kvitevardens Aija i Sverige er ikke prøvd ennå, men jaktet mye før brunstoppholdet. Ble nok sparket av elg første helga etter brunstopphold. Mista en del påhengelighet og ble trang i søkan. Det var ho absolutt ikke i begynnelsen av jakta! De holder på å få opp sjøltilliten hennes igjen!

Kvitevardens Arja har ikke gått prøve ennå,men er stilt ut en gang, med 3BT og CK! Går nok prøver til høsten!

Kvitevardens Ailo (Backup) er det skutt 2 elg for i stålos denne første høsten! Er stilt ut med 1xVG. HD A ED 0. Starter nok på prøve høsten 2016!


Ingen kommentarer: