fredag 7. juni 2013

Juni 2013

Lenge siden jeg har oppdatert!
Men siden sist, har vi flyttet til småbruket i Rotvika, Salangen og holder på å totalrenovere denne.
Gilles bytter ikke jobb, men bare distrikt. Jeg kjøper meg inn i den lokale klesbutikken på stedet.

Vi bor altså nå "midt " i elgvaldet:):)
Elgvaldet er nå blitt salangens største, etter at vi slo det sammen med Håkavika, Salangslia og Lavansnes! Dette storvaldet får 14-15 elg på kvota i år:)

Jamtene stortrives, og kan være ute i hundegården om dagene når vi er på jobb istedet for å ligge inne. De får sykkeltrening, lange turer og spesielt Saga svømmer når ho får mulighet til det!

For 2 uker siden var Gilles og Saga i Pasvik, Finnmark på bjørnesporingskurs og fikk ny motivasjon for videre trening:) Saga er spornøye og ser ut til å like denne jobben!
Snart er de vel klare for oppgradering.

Vi er i planleggingsfasen på valpekull. Vi har tittet på 4 hunder, bl.a 2 halvbrødre med samme far, men forskjellig mor. Finske linjer.
Har også en eldre, svensk hanne i kikkerten med flere kull etter seg. Og en finsk hund, bosatt i nord Sverige. Han er noget lys i forhold til min smak, men det er nå det jaktlige som teller!
Nå har Saga tullet med løpetiden, og tiden for parring var i utgangspunktet i november, men dette har nå blitt forskjøvet da hun løp 2 mnd før tiden nå i vår! HUn blir da ikke parret på neste løpetid, da den mest sannsynlig kræsjer med jakta, eller i forkant av denne!

Vi har meldt ho på 1 dags sep.løshundprøve, 2 dags sep.løshund og 2 dagers samlaprøve i november!
I tillegg skal vi på NKK-utstilling neste helg og på TROEK sin utstilling 30 juni. Vi får se om vi da legger opp hennes utstillingskarriære, og venter til ho blir veteran:)
Sizarka skal stilles i veteranklasse neste helg! Gleder meg til det!

Oppdatering kommer.

Ingen kommentarer: