mandag 29. oktober 2012

Lite oppdateringer!

Travel sommer og høst! Det blir vel mer til at man oppdatere på facebook enn på hjemmesia, men her kommer iallefall de siste måneders oppdateringer!
2 uker sommerferie i stort sett dårlig vær. Men man har da fått trent hunder, styra litt i valdet m.m.
Utstilling i regi av TROEK 12 august med VG på Saga og exellent og CK + BH 3 på Sayko:)
Dommer var myndespesialist Eli Marie Klepp.
Trivelig helg med trivelige elghundfolk!

Vi var ei helg i Stockholm med jobben til Gilles!! Flott helg! Jamtene var på kennel og borzoien hos ei venninne. Søndag dro Gilles nordover mens jeg dro sørover til Danmark på ei ukes kurs i frb med jobb.

Årets elgjakt har gått kjempebra! Vi hadde gjestejeger fra Canada...Luc, som er Gilles`s bestekompis var i Europa for første gang. Han fikk skutt en kalv fra sitt tårn 1! Han syntes nok den var liten i forhold til kalv  i Canada:)Vi hadde et utrolig bra vær...noe som er uvanlig her nord på denne årstiden! Saga ble brukt første dagen..ho fikk uttak på ku med kalv som sto i uttaket...Gilles var fler gangen på skuddhold...det nærmeste på 22 meter! Men enten sto kua bak, det var busker i veien, eller Saga kom inn i skuddbildet. Til slutt ble elgene lei av den mannen som til stadighet kom så nær...så de stakk ut av valdet..og ble stående der en stund. Nabovaldets elghund kom inn på losen, og de samloste i over en time. Jeger på den siden var på skuddhold, men busker var i veien og dyra stakk ut. Saga ga seg etter en time...da ville ho ikke lose sammen med den gråhunden lengere og returnerte. Hele seansen varte i vel 6 timer.

Gilles skjøt kalv for Nova...ho jobba med disse i 4 timer før det ble skutt. Saga støkka ku og okse, hvor oksen ble skutt uten hund i nærheten. Det ble skutt ku som Tyra hadde losa på en stund før, og som ble skutt uten hund i skuddøyeblikket. Saga hadde los igjen på ku med kalv..hvor han far igjen var tett innpå, men uten skuddsjanser i tettveden.
Saga fikk en dag los på piggokse, som sto i uttaket...i nabovaldet. Det gikk litt fram og tilbake etterhvert..før det etter 3-4 timer løsnet og oksen bestemte seg for å stikke. Han passerte  min post i stor fart. Saga holdt følge i noen mil og noen timer før elgen gikk over en elv og Saga returnerte.

Senere en dag fikk Saga uttak på kvige...som sto i uttaket..på NABOVALDET!!! Denne kviga ville ikke surre så lenge med den hunden..Gilles hadde den på 35 meters hold, men vi hadde okse igjen på kvota. Kviga ble støkket og dro ut. På tvers av vårt vald og ut på nabovaldet på andre siden. (og ut av peiler) Vi venta i noen timer...hadde bål og grilla pølser. Da ringer viltnemda og lurer på om det er vår hund som står i los tett inn mot kommunegrensa. Jeg pakker sammen og drar mot bilen (1 time å gå) Setter bilantenna på peiler og kjører avgårde. Får ho etterhvert inn på peiler. Da står ho i los 800 meter fra trafikkert vei. Matmora får litt hetta og kjører kjappere- Møter viltnemdas mann ved veien, som står å følger med Saga fra veien. Ho har stått å losa på kviga da i flere timer. Mannan blir med meg i bilen, og vi kjører en skogsvei for å komme nærmere. Vi kommer på 450 meter, stopper og jeg går ut og plystret. Ho loser intenst noen minutter når ho hører meg, men slipper etterhvert elgen og kommer inn:):) Da var ho bra sliten!! Mange mil og timer i bena ja! Flinke jenta!
20 oktober skyter jeg siste elgen på kvota, en 2 1/2 årig okse med 4 tagger. Han faller på stedet..hjerteskudd.
Og da var vi ferdige med jakta for i år. Jaktprøver skulle nå stått på programmet, men med det store snøfallet kan muligens sette en stopper for det å år:( SØREN OG!

Krysser fingre!

Ingen kommentarer: