torsdag 8. mars 2012

8 mars, kvinnedagen...og Gilles`s bursdag!

Vi er godt i gang med lydighetstreningen. Saga vet fortsatt ikke helt om ho synes dette er ok eller ikke.
Ho går lineføring som en hvilken som helst bordecollie...når det behager damen..og jeg har godbit i lomma. Dekk i 2 minutter er også ok...eneste er at ho mor sjøl har litt hjerte i halsen. Men det er jo ikke elg på Tromsøya!
Dekk fra holdt og innkalling fra sitt er også bra...men ikke perfekt. Stå under masj sliter vi litt med ennå..men det kommer seg! Tannvisning er også ok.

Uheldigvis skjedde det noe under trening i går, som nok setter oss litt tilbake. Vi hadde en "generalprøve" på bronsemerket i går, og første øvelse va lineføring. Og ho gikk til gull!
Etter dette var det dekk fra holdt...med hunden løs. Nå har det deg slik at jeg ikke har henne løs utenom i elgskogen, men jeg koblet henne løs og startet på øvelsen.
Ho går bra, dekker fra hold og blir liggende en kort stund før ho reiser seg og traver bort. Jeg rekker å ta tak i halen hennes...og ho skvetterog hyler så kraftig at jeg ble nesten engstelig for at jeg hadde skadet henne! Men ho ble nå mest redd der ja. Jeg får kontakt med henne og vi skal ta øvelsen på nytt...jeg glir og faller over henne når ho ser bort..og hunden blir atter livredd. Stakkar, stakkar Saga som aldri har opplevd at matmora "gjør utfall" mot henne. Ho faller helt sammen og demper alt ho kan. Jeg legger henne i bilen en kort stund, drar henne ut av bilen igjen (ho ville ikke ut), og starter på kun kontakttrening med lys pipestemme og MASSE godbiter. Etter vel en halvtime synes ho at jeg er ganske okay igjen..og ho har fokus på meg. Ho synes også at instruktøren er litt hærslig..men tiner litt opp etterhvert mot han også.
Ho utagerer litt på en fremmed mann som krysser banen (bjeffer og reiser seg på 2)...nesten som en shæfer. Håper denne episoden ikke setter oss langt tilbake i treningen!
Jeg lærte også litt mer om Saga...kanskje ho ikke er så tøff innerst inne som ho gir utrykk for....

Ingen kommentarer: