torsdag 22. november 2012

1 premie!

Endelig får Saga dokumentert sitt talent som løshund!
Vi har aldri vært i tvil om hennes kvaliteter som elghund...men de 2 prøvene i fjor var rett og slett uflaks.
Første prøve var uten elg i terrenget...det ble ikke sett eller registrert noe fersk aktivitet.
Andre prøve fikk damen uttak vel 800 meter fra prøvegruppa..på et antatt ungdyr som gikk over elva i Dividalen, og med stor vannføring i elva, dro Saga ikke over. Ho fulgte senere spor..og var ute på søk når prøven ble avsluttet. Kun 50 poeng den dagen...men 10 i påhengelighet da....

Jeg anmeldte Saga på nye prøver allerede i mai i år..i håp om å få gått 2-3 prøver..og kanskje 1 FØR jakta. Men det er en håpløs greie det der. Og selvfølgelig kom snøen i store mengder allerede i begynnelsen av november! Jeg blir ganske oppgitt...og det har jeg nok gitt uttrykk for  i tidligere innlegg her på bloggen!
Været kan man ikke gjøre noe med....men båndtvangen er over  21 august..og det er noen uker før jakta å ta av ..for å få gått prøver før 25 september! Dette er noe som iallefall her nordpå, skulle vært tatt mer seriøst.
Men iallefall...8 november gikk Gilles prøve med Saga i Skibotn...der er det ikke like mye snø som ellers i Troms.
Det var lite spor å se..men damen har gode søk og ok samarbeid. Jeg hadde telefonisk kontakt med Gilles underveis, og holdt på å miste motet ettersom timene gikk. Rundt klokken halv 12, kom Saga inn..og hadde labber som så smått var begynt å blø pga skaresnøen. Far er alltid beredt..og tapet sokker på damen..som da fikk ny giv og la ut på nye søk.Først klokken halv to kom losen..som sto i uttaket, men med små, normale forflytninger. Mens Saga losa for full hals...tente prøvegruppa bål og kokte kaffe. Da losen hadde stått i 90 minutter, ble det støkking, nytt opptak, ny støkking og nytt opptak. De kom ikke så nært at de så hvilken dyr det var...dette på grunn av knaseføre..og at det var begynt å bli mørkt, men det var et singeldyr..muligens ei ku. Innkalling fra los...Saga kom på 40 meter...før ho bråsnur og opptar losen igjen.

Prøven ble avsluttet med Saga i los...men far og dommer kjørte til stedet og klarte å fløyte ho inn. Da var klokka nærmere 17..og ho hadde jobba siden 0830. Sliten var ho..men fith for fight igjen dagen etter:)

Vi har meldt ho på en prøve til i år..og håper snøen minsker såpass at man får gått en prøve til.

Om nå alt går som planlagt, blir Saga paret i november neste år...om ho da liker herremannen. Ho er litt selektiv slik. Skulle gjerne hatt en premiering eller 2 til før dette, men man må jo få gått prøve da!!