mandag 9. januar 2012

Saga..

..har vært på rønken:) Resultat er fri for HA og AD.  (HD= A, AD= A).

Fantastisk vær o nord for tiden! Kaldt og vakkert! I går hadde vi vår første skitur med hundene som trekkdyr. Og Saga liker virkelig denne aktiviteten. Ho får brukt all sin energi og sine enorme krefter. Føret var lett og det var lite snø. Nå er vi på jakt etter en slede/pulk med 2 drag til jamtene. Det kal bli mange turere i vinterfjellet med ski og hunder utover:)

onsdag 4. januar 2012

Januar 2012

Da er vi over i nytt år! Ubrukt og fersk står 2012 åpen med mange muligheter!
Jula tilbringte vi hjemme i Tromsø med min mor på besøk. Adrian var også hos oss i 2 uker.
Nyttårshelga var vi i Salangen..meget trivelig! Torsdag 29 desember var vi å besøkte Stig og Sahr Brutus, som var på julebesøk utenfor Finnsnes. Kjempetrivelig! Har ikke sett Sahr Brutus "live" siden han var 8 uker og flyttet hjemmenifra:) Han har utviklet seg til en meget flott kar, ca 62 cm høy og velbygd! Og han hadde små, fine ører;) Snill og grei, men noe stresset pga husets hund hadde løpetid.
Mulig vi treffer de igjen i juni på elghundspesialen i Karasjok.

Saga har hatt løpetid, og Nova overtok der Saga sluttet..så huset har vært fullt av tispehormoner i lang tid! Vi vurderer å sterilisere Nova, da det kan se ut til at ho blir innbilt drektig etter hver løpetid, etter at ho fikk valper:/ Man trur kanskje at hunder som ikke har hatt valper plages mest av dette, men det er faktisk motsatt. Nova var ikke innbilt før ho fikk valper. Ho har løpetid hver 3 mnd..så da sier det seg selv at hele året er spolert av en hormonell hund.

Nå ser vi fram i mot en lysere årstid. Sola er tilbake om 2,5 uker. Skian skal finnes fram, og snørekjøring med Saga blir alvor i år:) Gleder oss til det!

Sigma..

...har vært på HD/AD-rønken, og har status A på begge:)
Da er 2 i kullet rønket fri.
Saga skal rønkes i morgen 5 januar.