onsdag 17. august 2011

Etter en utstilling..

Vi har hatt intensivtrening på blodspor med Saga de siste ukene..og jaggu meg slo hun til og fikk en 1 premie på blodsporet sist lørdag!!! Vi dro til Oteren på ei utstillingshelg i regi av TROEK sist fredag. Meget trivelig med folk fra fjærn og nær. Trur klokka var rund 05 på morran før man kom seg i seng:) Opp tidlig lørdag, hvor Gilles med Saga og 2 andre hunder skulle opp til blodspoprøven. Gilles ble trukket til å gå sist. Selvfølgelig hadde elg krysset blodsporet i løpet av natta/morgenen..og damen vinklet av og fulgte fersksporet! Gilles tok ho av fersksporet og satte ho tilbake på blodsporet, med start ved "sår-leiet" og ho fulgte da blodsporet:) Jamten og gråhunden som gikk først, fikk begge en andre premie. Ikke fordi hundene var dårlige, men det gikk vistnok på eierne:) Gilles har gjort dette før da.
Senere fikk vi gå ferskspor, men Gilles og Saga med dommer, ble sendt til et område uten elg..og dommer var heller ikke kjent i området...så ingen ferskspor ble sett/gått:( Vi har den prøven til gode! Vi var også på skytebanen i Oteren...et fantastisk flott anlegg!!! Slikt skulle vi hatt i Tromsø!
Senere var det medlemsmøte og felles grilling i lavvoen. Morgenen etter var det utstilling, hvor 7 jamter var påmeldt. Det ble delt ut 1 ex uten ck, 3 suff (3 pr) og resten VG. Saga og Sayko fikk VG. For Sagas del er det henenes dumbo-ører som trekker ned..og ho var en tanke vek i ryggen. Ho ble, for andre gang målt til 56 cm. (idealhøyde). Sayko har også store ører..men han er ganske så dyp i brystkassa..det trekker noe ned også. Han ble målt til 62 cm. En jamthanne, som tidligere har vært BIS 2 på elghundspesial..fikk denne gangen gul sløyfe!!! Jammen er det forskjellig dømming! BIS ble selvfølgelig gråhund, BIS 2 vakker kareler og BIS 3 ble en flott 10,5 år gammel svensk hvit.
Sigma i Sverige skal stilles nå til helga (20 juni)..spennende! Og vi skal til Rotvika og slippe Saga i elgskogen...gleder meg virkelig til det!
Vi har det virkelig varmt for tiden!! Det er ikke vær for å sykkeltrene hund..så i går tok vi hundene med og lot Saga svømme lenge i Langvannet på øya...og ho svømmer og svømmer og svømmer....
Det går også bra med Sizarka..ho øker fortsatt litt i vekt, men kunne hatt noe mer på ribbena fram for utstillinga neste helg. Lørdag er det 1 borzoi påmeldt...kjedelig. Søndag er det 6 borzoi..og mange mynder..i tillegg til 7 jamt. Det blir årets siste utstilling for oss. Men vi kommer sterkere tilbake neste år.

mandag 1. august 2011

August.

Tenk...det er august igjen! Tiden går så fort..og snart er det elgjakt igjen!
Vi har startet på jobb igjen etter ferien. Canada-turen var en flott reise med stort sett bare varmt vær! Toronto hadde opp mot 35 varmegrader og en luftfuktighet på oppimot 85%...DET blir varm det! Vi har kjørt tilsammen 6200 kilometer og igjennom 3 provinser..Ontario, Manitoba og Saschatsewan. Vi kjørte bra bil..en Toyota Sequia V8 full size SUV. Hærlig å kjøre, men bensinsluker av rang! Vi har overnattet i Toronto, Sault.St.Marie, Thunder bay, Yorkton, Carrot River, Winipeg og Hearst. Vi har fisket etter Waleye og Bass på Luc`s hemmelige plass. (1 time med bil, en time med Argo (8 hjuls terrengkjøretøy med belte), 30 minutter med båt og 30 minutters gange. Og vi fikk masse fisk! Jeg klarer nok aldri å finne tilbake igjen dit!
Vi har sett elk, white tail hjort, rev, bjørn, coyote og canadisk elg, skunk m.m, men ikke levende ulv. Vi har med et flott, helt skinn av en timber wolf. Skal få den rugmontert og henge den opp på veggen...slik at ikke hundene får tak i den! Vi har vært på Bass Pro shop utenfor Toronto 2 ganger og brukt peng.Vi har vært på Cabelas i Winipeg og brukt peng. (begge er enorme jakt-og fritidsbutikker) Vi har vært innom de fleste jaktbutikker i vår vei:) Jeg har vært på leit etter en riflekikkert Leupold VXR..den siste fra Leopold, men den var ikke kommet på markedet i Canada ennå...? Vi var også på en diger jaktmesse i Orangville utenfor Toronto...masse spennende! Vi har vært på to rideturer..den ene i Tisdale Sasc. hvor vi var på en 3 timers tur på qarter-horse...western stil. Den andre turen var i Hearst på Tennessee walking horse og quarter! Å ri Tennessee walking var en av de beste opplevelsene jeg har hatt på hesteryggen!
Det har vært masse sosialt, mye mat og drikke, masse kjøring, vi har vært på bear-baiting, bada, vært på båtturer, vært i indianerreservat m.m. Og Gilles har selvfølgelig lyst å flytte hjem igjen, men...Ferien ble avsluttet på den mest tragiske måten man kan tenke seg med terroren i Oslo og på Utøya! Vi fikk en telefon mens vi var i Toronto ang dette, og man blir helt satt ut!
Vi kommer aldri til å glemme hvor vi var 22 juli da terroren slo til i Norge.

Hundene har hatt det helt utmerket på ferie. Jamtene på kennel...flotte i pelsen og i bra hold. Sizarka hos Merete..fortsatt noe tynn, men ho er i stadig økende vekt, men slipper pels så det holder! Det samme gjør Saga..og det er utstilling for jamt 14 august, og for jamt/borzoi 27-28 august:/. Skjønner ikke at jamten alltid skal røyte når det er utstilling???
Vi hadde oss en flott topptur til Kjølen i går...hvor Saga nærmest dro meg hele veien opp (med sele). Det er 3 uker igjen til båndtvangen er over, og det gleder vi oss til! Og 55 dager til elgjakta!