mandag 26. juli 2010

Varg 4 mnd

Varg koser seg ved Målselva. Minstemann begynner å bli riktig stor:)

Oppdateringer..

Sommerferien vår startet på værst mulig måte. Natt til 11 juli døde min lillebror kun 39 år gammel. Det var nøyaktig 6 mnd siden vår pappa døde, så disse dødsfallene kom tett.
Jeg og Saga reiste opp til Hammerfest med fly12 juli, og Gilles med Nova og Sizarka kom natt til fredag 16 juli med bil på hurtigruta. Saga taklet flyturen med største selvfølgelighet på lik linje med alt annet nytt! Ho kom ut av flykassa..tittet seg litt rundt..og ville ut å tisse:)
..og i Hammerfest er det REINSDYR i gatene! Min mor har ganske høyt gjerde rundt hagen, men vi turde ikke å ha Nova løs der uten bånd! Ho blir "rape-toillat" av reinslukta og kan finne på å klatre over gjerdet når ho får "rein i nesa".
Jeg gikk turer alene med Saga..og for også ho var rein MEGET interessant!! Ho bjeffa! MASSE! Og rev og slet i båndet for å komme bort til dem!
Mandag 19 juli kjørte vi til Havøysund for å ta båt til hytta på Ingøy..ei øy langt ut i havgapet. Der er knapt et tre å oppdrive, bare arktisk vegetasjon og lange sandstrender og sanddyner. Meget spesielt. Veien på øya er delvis asfaltert og delvis lagt med skjellsand. Det er ei vakker og spesiell øy! Der er masse fugleliv..og mye grågås som hekker der. Mange gåsejegere finner veien ut der 20 august! Og så er det utrolig mye hare! De spretter fram overalt, og hundene er i jaktmodus kontinuerlig! Sizarka går som på nåler konstant..øran opp og klar for harejakt. Men det er båndtvang...og ikke en lovlig jaktform.
Alle 3 hundene taklet reisen med lokalbåten...eneste at jeg tror Sizarka var ørlite grann sjøsyk:)..på lik linje med matmora:):) Masse folk og stor trengsel..uten at hundene brydde seg i det hele tatt! Saga la sseg bare rett ned..og sovnet:)
Saga har fått sin andre rabiesvaksine..og nå er det bare å vente på å få tatt blodprøve om 120 dager. Ca 15 november..og etter det er det bare å bestille flybilletter til Canada:)
Saga er påmeldt til elghundspesial 21 august. Gleder oss til det! Da blir ho nok også å konkurrere med noen av sine søsken;)

Gilles fikk en telefon fra Rèal Langlois..bedre kjent som I`Homme Panache..eller "the rack man".
Rèal har verdensrekord på største elggevir på elg skutt med pil og bue..hele 76"!! DET er digert!
Rèal har også egen hjemmeside: www.hommepanache.com
Han har til nå utgitt 8 DVD`er med jakt fra Canada..både bjørnejakt og trofèjakt på elg.
Vi har de 8 DVD ène og tar i mot bestilling på disse. ANBEFALES!

Vi er i uke 2 av vår 3 uker lange ferie. DÅRLIG vær så langt! MEGET dårlig vær,men hundene setter mer pris på dette været enn noe varmere, så det er ikke så galt at det ikke er godt for noe:) I morgen drar vi til Rotvika..skal surre litt i elgvaldet, fiske vinterforsyninga med fisk, trene Saga, hogge ved, male naust og annet forefallent arbeid. Krysser fingre for bra vær!

fredag 9. juli 2010

Rago

Han er flott han Rago! Snart 4 mnd på bildet, ser han neste voksen ut! Og samme rolig uttrykk i øynene som mamma Nova:) Fin farge og flotte tegninger!

Årets kvote til jakta i år er nå bestemt, og vi får samme kvote som i fjor:) 5 dyr...2 valgfrie, en okse og 2 kalver. Da blir det jakt uke 39 pluss langhelger i hele oktober:) Godt man har 2 uker ferie til gode etter sommerferien! Var å skjøt 20 nye skudd i går, men no er vi fri for treningsammo, så Gilles må ladde mer!!!! Har hittil i år skutt vel 140 skudd..og sesongen er akkurat begynt:)
Varmen herjer her nord for tiden..sammen med en masse regn innimellom. Det er alt for varmt til å sykkeltrene med Nova...og Saga er ukonsentrert på lydighetstrening, så de får slippe og heller bare kose seg.

onsdag 7. juli 2010

Litt bilder og sånt..

På "million-fisken" i Salangen i juli, smakte det med en iskald øl på Garsnes brygge!

For Sizarka smakte det med en elg-skank:)
Vakkerpia til ho mor:)
Lille-rampen og ho matmor har vært en morrastur nede ved Rotvik-vannet.
Hei og hopp i blomstereng!
En vakker, liten grå blomst i all det gule og grønne:)
Lille-rampen fikk en hjorte-skank, som var noe lettere å bære enn elgskanken:)
...og det var snadder..
Mor Nova sikret seg TO skanker!
...og ville IKKE dele med dattera! Sjekk det fjeset! Det sier mer enn ord..
Vi hilste på S-Varg på Buktamoen...og gutten vokser i ei sabla fart!
Ingen bra bilder..for han var jo mer vill enn tam:) Dette var det beste vi klarte!
Det er mye mygg for tiden! Prøver å sitte stille i skogen for å få Saga til å søke ut, mens jeg sitter rolig...men det er tilnærmet umulig! Mygga eter deg opp!! Trodde den hadde froset ihjel!
Tilbakemelding fra S-Rago. Han koser seg i Dividalen for tiden. Går masse i skauen sammen med matfar...sporer både elg og bjørn...bjørn som lusker rundt husan der oppe! Rago går lengere og lengere søk..han kommer på plystring, han har losa elg fra bilen:) Var spinnvill da han så elgen..hehe. Nå venter jeg bare på nye bilder av den karen!
Det går bare fint med foten til Saga. Men ho har fått en flekk uten pels på kinnet. Dette har mor Nova ordnet. Ho har tatt tak i kinnet på Saga..og holdt der! Saga fortjente det sikkert:)

mandag 5. juli 2010

...

Gilles dro til veterinær med Saga onsdag kveld for å sjekke foten. Lille Saga hadde fortsatt vondt, og haltet rundt på 3 ben..og når vi ikke viste hva som forårsaket dette, var det best å få veterinær til å sjekke. Det ble tatt rønkenbilder for å avkrefte brudd. Men ho var noe hoven og øm på kneleddet og hadde vondt ved bevegelse. Vi fikk med Metacam som er smertestillende og betennelsesdempende. dette skal Saga bruke i syv dager..og er ho ikke bedre da, skal vi tibake for videre sjekk.
Egentlig var det ganske behagelig når ho holdt seg så mye i ro..det var MEGET behagelig:)..men nå er ho "back to life"! Det går atter i hundre..med noen hvilepauser innimellom for å avlaste det vonde benet.
Vi var i Salangen i helga..i et flott vær..og masse fisketurer under millionfisken. Vi fikk nok ingen sjøørret eller diger fisk...men store sei, hyser og torsk var det nok av. Festen lørdagkveld med bl.a gruppa Smokie på scenen var gøy...men musikken er nok bedre på cd:)
Når jeg fikk nok av fiske, tok jeg Saga med meg til skogs..og vi hadde en kjempeopplevelse lørdagettermiddag! Vi var knapt kommet til skogen, da jeg så en 1- 1/2 års elgokse så på et jorde vel 60 meter fra meg og Saga. Jeg bråstoppet og prøvde å holde Saga i ro...satte meg ned på kne og lagde lokkelyder for å roe ned elgen. Han var meget oppmerksom på oss, men roet seg ned etter 5-6 minutter. Saga hadde ennå ikke fått øye på elgen..den sto jo helt i ro..og vi hadde inne vinden mot oss. Etterhvert begynte elgen å beite igjen..og rørte på seg..og DA så Saga elgen! Ho ble stiv som en pinne..og hadde full fokus på elgen! Slik satt vi en stund..inntil mygga gjorde forholdene ganske utrivelig..jeg var nødt til å reise meg. Elgen sto et lite øyeblikk å kikka på meg før han småjogga inn i skogen og ble borte. Jeg og Saga gikk ned til der elgen hadde stått og jeg prøvde å vise Saga sporet..men ho titta bare rart på meg. Jeg koblet henne løs og lot ho rote litt rundt der..og DA var det som om noe løsnet. Ho ble fokusert på sporet og fulgte det nøyaktig i et rolig tempo! Jeg fulgte et par meter bak og kunne konstatere at ho gjorde en god jobb da sporene etter elgoksen var tydelig å se. Elgen hadde fulgt traktorveien innover skogen et godt stykke..og svingt av etter ca 600 meter. Saga sporet videre..og av og til stoppa ho for å snuse ut i lufta...satte nesa i bakken igjen og fortsatte jobben. Etter en skikkelig bratt klatretur tok vi en pause, men lilledamen ville videre. Jeg avbrøt da sporingen. Saga er ennå ikke helt restituert etter skaden sin..og ho er jo bare 3,5 mnd, så denne treningen var lang nok:) Men det var en artig opplevelse.

Sigma, som i Sverige bor, har også vært i elgskogen. Der kom de på et ferskt bjørnespor,og den lille damen var mer interessert i bjørnesporet enn i elgsporet..

Stella i Lakselv har og gått ferskspor på elg..og fulgt sporet i over 20 minutter. Og far var mektig stolt over jobben som hans lille jegerkollega utfførte:)

Vi hilste på lille S-Varg på fredag. Vi avleverte en 20 kilos blokk med vom til Svein..og fortsatt kjenner Varg oss igjen:) Saga ville som vanlig helst tygge på lillebror..så ho tok vi ikke ut av buret. Varg har utrolig mye løsskinn å vokse i!! Også han er blitt så mørk. Han er nesten like mørk som Saga nå.