torsdag 25. februar 2010

Noen sommerminner..

Sisarka og Sacha sommer 2009
Vakkerpia til ho mor!

Tjukka!




onsdag 24. februar 2010

Litt av hvert..

Fortsatt iskaldt i Tromsø! Men i dag var det iallefall litt mildere enn det har vært...-10 g.
Nova vokser og vokser..og begynner å bli tung. Hvalpekassa er ferdig og står i stua slik at ho kan venne seg til å ligge i den. Vi flytter den opp i "hvalperommet" i løpet av neste uke.
Var på årsmøte til Tromsø jeger og fisk i går..midt under HERRESTAFETTEN!!!!! Jeg tenkte ut alleslags unnskyldninger for å slippe å gå på møte pga stafetten, men fant ingen som var gode nok! Men uansett...jeg fikk sett siste etappe..og at Norge fikk sølv!!
Det ble opprettet en ny paragraf i TJFF...kvinneutvalg. Der skal være en leder, en nestleder og et medlem i utvalget. Jeg ble valgt til leder for 2 år, Brith nesteleder og medlem har styret fått mandat til å utpeke.
Jeg ble også foreslått som medlem i valgkomiteen, men valgte å ikke stille, da jeg føler jeg har nok å styre med.
I dag er det hestedag:)...og i denne kulda, så blir det nok barbakk-ridning også i dag:)
16 dager igjen:):)=)

søndag 21. februar 2010

Xalicja

...har vært på sin første utstilling i år...og det gikk jo helt greit. Spesielt med tanke på den konkurransen hun møtte der!
Beste tispe gikk til den meget velgående svenskeide tispen fra Japeyukan..ho fikk også certet og cacibet. Xalicja fikk r-cacib og ck....altså ble hun 2bt:)

I dag har vi bygget valpekasse...og malt første strøk. Gilles tar andre strøket i morgen..så onsdag får vi da kassa i hus, og kan begynne å gjøre Nova vant med den:)
Hundan har også fått ormekur i dag...da det er dag 42 i drektigheta.

lørdag 20. februar 2010

Xalihja...

..er sørpå med matmora i helga. Ho skal på NKK-utstilling i Bø.
15 borzoi påmeldt..og Xalicja mangler bare et lite cert for å bli Nuch.
Bjarte eller Britt-Marit skal stille henne.
Jeg er kjempespent..om denne ADHA-jenta kan oppføre seg i ringen:)

21 dager...

...igjen til forventet nedkomst:)
Var hos veterinær i dag...med begge jentene. Sizarka for vaksinasjon og Nova for veiing og for å få ormekur. I morgen er det dag 42 og da er det på tide med kuren.
Nova har lagt på seg 4 kilo..og det vises godt. Veterinær mener ho er i passelig hold ifh til drektigheta:)
Vi har kjøpt inn rekonvalsentfòr med masse energi, som Nova skal få de første dagene etter fødsel. Dette for at ho skal komme seg kjappere. Vi har kjøpt tøybleier (for å tørke hvalpene med), 6 stk små matskåler, bestilt 6 små halsbånd med forskjellige farger:)...så blir det flere hvalper...må vi kjøpe mere:)

onsdag 17. februar 2010

Ventetid...

Litt over 3 uker igjen. Ventetia blir lang når man gleder seg. Nova blir større og fortsatt er matlysta stor. Far i huset skal begynne med hvalpekassa i dag..slik at Nova kan begynne å venne seg til den. Vi var på Håkøya i går..tirsdag er hestedagen vår..Gilles skulle opp i innhegninga å sjekke rundballen. Der sto en elgokse og gomlet rundballe. Gilles ropte og vifta med arman for å jage den bort..og den småjogga avgårde...smalt rett i strømgjerde og knakk flere stolper:( Så mesteparten av kvelden gikk til å ordne dette provisorisk, slik at eierne kan fikse dette i dagslys. Elgene er tidvis en stor plage der. Nova er klar over hvor vi skal hver gang vi kjører over Håkøy-brua...ho blir stram i kroppen og er heltent! Ho VET det er elg der ute:)

mandag 15. februar 2010

Trekkelg....

Et slikt trekkdyr skulle man hatt......

MAT!

Nova er kjempedrektig!
Leste at enkelte drektige hunder kan bli matvegrere og finspist, mens andre går det motsatte veien...og Nova er definitivt i den siste kategorien!!!!
Har skjeldent sett en slik "okse-hunger"! Jeg må nesten "stå vakt" når hundene får mat..for Nova suser rett bort til Sizarka`s matskål når ho er ferdig med sin...og er det noe igjen, så sluker hun den maten også..og er nesten oppå fanget vårt når vi spiser (lederskap????;)).
Regner med at Nova ønsker seg store, fete hvalper...

Nå er det 25 dager til beregnet nedkomst:)

torsdag 11. februar 2010

Datahau...

Har lagt ut noen nye bilder på hjemmesia, meeeen de ble jo så små!
Og jeg har INGEN aning om hvordan de skal bli større! Æ træng hjælp!

onsdag 10. februar 2010

Halveis...

Da er Nova midt i drektigheta..og man kan nå se på henne at ho venter småttiser:)
Ho er mye roligere enn normalt..ho klenger og krever kos og masse omsorg. Ho ELSKER å bli strøket på magen...ho ruller seg på rygg, bretter seg ut og sier "kos med magen min"!
Mandag begynte vi å gi ho et ekstra måltid mat, og i dag fikk ho kefir-melk i tillegg.
Ho begynner å få mage og pattene er blitt en god del større..og rosa:)
Sizarka er nok klar over at Nova skal ha hvalper, og det blir et dilemma for henne. Ho er jo alfatispa her i huset..og normalt er det alfatispa som skal hvalpe! Ho rir litt på Nova innimellom..liksom for å vise ho at ho fortsatt har rangen. Men ho er like god med Nova, vasker og pusler om ho:)
Når hvalpene er 3 uker, skal Sizarka få hilse på babyjamtene:)

Islandshest.

Første gang Gilles red "barbakk" (uten sal)! I 10 minus og 40 cm nysnø tok vi sjansen å teste ut barbakk-ridninga på banen.
Jeg har ikke ridd uten sal på over 20 år...så det var jammen på tide!
Og etter å ha skrittet noen runder, så var faktisk Gilles først ute med traven! Og etter det gikk trav uten sal helt greit!
..og det var han som ville galloppere også...og det ble også gjort noen runder:)
Gilles "skled" sakte av hesten èn gang. (*glise*)Jeg LÅ oppå Nøkkvi å hold på å flire meg ihjel av uttrykket hans da han gled av i svingen!!! Hehe..litt av et syn:)
Han (og jeg) har fått dilla på barbakk-ridning...så det blir "greia" når det er mye sne på bakken:)

Kurs.

Både jeg og Gilles var på kurs i helga i regi av Troms jeger og fisk. "Grunnkurs jakthund-instruktør". Dette kurset MÅ du ha for å gå videre som dressur-instruktør, ettersøksinstr. og avresjonsinstruktør. Masse å lære og meget trivelige folk, både fra elghundmiljøet og fuglehundmiljøet.
Vi overnatta i klubbhuset til Bardu jeger og fisk, og hadde en utrolig trivelig lørdagskveld med helstekt ytrefilet og rødvin:)

fredag 5. februar 2010

Hvalper:)

Ultralyd i dag kunne konstatere at Nova er drektig:)
Vi kunne se 5 foster, men det er vanskelig å si hvor mange det er inni der:)
Vi kunne se de ørsmå hjerteslagene på et av fostrene.
Da er det bare 4-5 uker igjen:)

tirsdag 2. februar 2010

Ultralyd....


..time er nå bestilt. Fredag klokken 9 får vi vite sikkert om det er små babyjamter på vei:)
Og om det er så.....og de er like nydelige som BabyNova...da spørs det jaggu om man har hjerte til å selge dem:/