onsdag 11. november 2009

11/11-2009

De 2 kalvene får leve videre til neste år.....Nova loste på feil dyr (singel ku) i 6 timer...og når ho da endelig kom inn, var siste jaktdag over:/
Vi prøvde flere ganger å kalle ho inn fra los, men ho ville absolutt ikke slippe. Dette "fenomenet" er et resultat etter at det er skutt elg for ho.
Vi har også begynt ridesesongen:) Nøkkvi, Nòtt og Fala er disponible for oss hver tirsdag..og vi koser oss like mye hver gang!
Søndag 8 november rusta jeg, Gilles og hundan oss for å bestige Tromsdalstinden for første gang!....meeen vi feilberegna nok tia litt. Vi hadde bare siste, bratte stigninga igjen (vel 1 time) da vi måtte snu. det var begynt å mørkne! Flott tur uansett...med slitne hunda.
I dag kommer Merete med Xalichja og Mischa. sistnevnte (søster til Sizarka) flyttet til Slovakia. Ho har mellomstasjon hos Bjarte, før ho sendes videre til de nye eieran i Slovakia. Regner med at ho blir mye utstillt der nede...pluss at det blir et hvalpekull på ho innen ganske kort tid.
Jaktprøve....siste prøve 1 november var uten elgkontakt. Nova gjorde en bra jobb..men uten elg..ingen premiering!
Siste prøve i år, er førstkommende lørdag 14 november i Rostadalmenningen. Håper ho finner elg..og får i allefall en 2 premie. vi har nemlig flere hvalpebestillinger på damen..og hanne er allerede pekt ut.....