tirsdag 27. oktober 2009

Etter en utstillingshelg...

Tromsø Hundeklubb 24 oktober 2009.
Xalichja hadde lopper i blodet! Ville absolutt ikke vise seg ordentlig i bevegelse:(
Dommer ga henne 3 sjanser....men ho bare hoppet og danset. Dommer ville gi henne certet og championatet, men Xalichja ville ikke ha det denne gang:/...så da ble det 1 ak 1akk.
Dagen derpå..NKK..var det 3 borzoi påmeldt...og BIR, CERT CACIB og ny Nch ble FIN ch Yegorov Snowflake...en hund som fikk 3.premie på WW 2008.
BT2 med CK ble Xalichja og BT3 med CK ble FIN ch Ceasaris Domus Afrodite...som i allefall JEG mente var mye bedre enn vinnertispen. Men smaken er jo som baken..osv.
Da blir neste utstilling i Harstad 21-22 mars. utstillingen er flyttet nærmere 1 mnd tilbake i forholdt til de siste år...ikke så bra med tanke på været og de som kommer langveisfra.

Nå er Gilles kommet hjem etter 2 uker i Canada i forbindelse med broren Renè`s hastige bortgang. Det er 4 år siden siste vi var der borte...så det var en trasig grunn for ham å reise over nå.
Vi har kun 1 jaktdag igjen..lørdag 31 oktober. Vi drar bort fredagkveld og tilbake etter jakta lørdagkveld for å tilbringe kvelden og søndagen med min syke far. Min søster kommer fra Sandefjord i morgen og blir til søndag...så da kan vi dra å jakte en dag med litt bedre samvittighet.
Vi har fortsatt 2 kalver igjen....

lørdag 24. oktober 2009

MEGET vakker borzoitispe unghund!


Gratulere Leo-barna!

Grattis med 2-års dagen til Bubba, Taimur, Dvina, Xalihja og Albert! (og lille-leo hvor du enn måtte være).

fredag 16. oktober 2009

Bilder fra jakta 2009 (i litt "rotete" rekkefølge.

Indrefilet-spising...ferskere indrefilet kan man ikke få...og så mye! Til og med hundan fikk indrefilet av elg;)

Kjøtt-skjæring/pakking. Med god hjelp av min mor og far.


Ingen komentar:)


Kvigefall! Jaktlaget med meg som fotograf.



Sizarka buster like godt som en hvilken som helst elghund!



Pelsløs elgokse.






Novas Første okse:)





En stolt jeger:)








En våt og kald jeger...








Kyss









Flåing











kjeften full av elgpels









Elg i vogn












Jakta 2009

...som vanlig...et skikkelig DRITTVÆR! Regn, regn og enda mer regn! Og i tillegg kom det MASSE snø allerede i midten av jaktuka!!! Helt utrolig:(
Lørdag 26..på jaktas andre dag, falt første oksen..skutt av Ståle..HØYT til fjells. Dagen derpå falt okse nr, 2...felt av BÅDE meg og Gilles:) (vi deler alt...til og med å drepe elgen)
Jeg satt i mitt høye tårn (som vi kaller tårn 1)...småsyk, hauværk og trøtt.
Jeg skimta en bevegelse i øyenkroken..til høyre for meg...ca 70 meter unna. Der var det en ungokse..men umulig for meg å avfyre noe skudd. Hauværka forsvann som dugg for sola..og jeg var lys våken...men elgen var borte. Jeg satt å surmula ei stund..før jeg begynte å lokke. Jeg lokka i vel 10 min...snur på hodet..og der sto oksen 20 meter unna tårnet mitt..inni buskaset.
Min brå hodebevegelse var nok for å få elgen usikker..så han snudde å småjogga inn i skogen igjen.
Noen minutter senere kom Nova på min post...jeg klatra ned fra mitt høye tårn...og satte ho på disse råferske sporan! Ho la avgårde i ei sinnsyk fart. Jeg klatra opp i tårnet mitt igjen for å avvente situasjonen. Gilles, som var gått opp på Bergelånen (en utkikkspost med oversikt over hele terrenget) var på tur ned igjen, da han så oksen på myra mellom storhaugen og tårn 3..og jeg fikk og øye på den. Jeg så også hvordan Nova nærmet seg elgen..hvordan ho stoppa 5-6 meter bak oksen...hvordan ho rolig runda den...for å "vise" seg..UTEN at ho var begynt å lose! FLINKE HUNDEN! Elgen var rolig i uttaket, men småjogget rundt 100 meter til..men Nova etter. Oksen slo seg til ro vel 130 meter fra meg...jeg kunne se den innimellom trærne...hvordan Nova jobbet, når oksen jaget Nova, hvordan ho gikk innpå igjen. Fantastisk å kunne bivåne dette! Jeg hadde ikke mulighet til å skyte..eller klatre ned fra tårnet. Men Gilles hadde kommet seg på passelig skuddhold..og så etter mulighet til å avfyre skudd.
Da skuddet smalt..gikk elgen rundt 30 meter, snudde seg mot Gilles sin retning..og sto med bredsiden til meg, og jeg sendte et skudd i bogen. Oksen tok ut ca 30 meter før han lå på bakken.
Far var så stolt...av Nova..og kanskje også av meg:)?
Det ble indrefiltet fest på kvelden med GOD mat og god drikke:)
Søndag,mandag og tirsdag forløp uten elg i sikte, men torsdag smalt det igjen. Jens skjøt ei kvige fra tårn 3...og dermed var vi ferdige med voksen-dyran. No er det 2 kalver som gjenstår.
På opplæringsvaldet uke 2, ble det ikke skutt dyr. Oksen var skutt på uke 1, og da var det ungdyr og kalv igjen på kvota...Ingen ungdyr sett...men kunne skutt 2 okser i los for hundan.
Uka var koslig og valdet var flott, men det er nok første og siste gang vi er med på dette, da vi har, etter sammenslåingen med Dalen-valdet, mer en nok på eget vald.
Disse 2 ukene har og vært preget av mye sorg. Først fikk vi vite at pappa har uhelbredelig kreft i bukspyttkjertel med spredning til lever...så tankene mine har vært mye hos ham. I tillegg fikk vi vite at broren til Gilles, Irenè, også hadde kreft..en aggressiv type som rammer 1 % av befolkningen. Vet ikke navnet. Irenè var første gang hos legen 10 september, og fikk konstatert kreft...og han døde 11 oktober:( , samme dag som Gilles reiste over til Toronto. Han rakk dessverre ikke fram. Gilles blir i Canade til 25 oktober.
Jeg kjører i dag til Rotvika for å jakte de 2 kalvene sammen med resten av jaktlaget.
Og for første gang skal jeg være hundefører med Nova. Skal bli spennende å se kordan det går!

X-Potri av Fjascho


Bubba...my favorite...fikk cert og ble andre beste hanne på myndespesial i Boden 10-11 oktober 2009. Han er virkelig en kjekk kar, denne vakre Leo-sønnen!

mandag 12. oktober 2009

X-Larsnikow på ww slovakia


Cert!

X-Potri (Bubba) fikk cert på vinthundspesial i Boden i helga...og ble plasssert som BH-2! Fine gutten!
X-Larsnikow (Albert) fikk exelent på WW i Slovakia i helga! Kjempebra!!
Disse Leo-barna er ikke 2 år ennå, men gjør det rimelig bra på utstillinger i inn-og utland:)
Får Xalichja cert og championat i Tromsø om 2 uker??????