tirsdag 15. september 2009

Høst..

Jakta nærmer seg...elgjakta:;)
I år blir det 17 dager sammenhengende jakt...første uka på eget vald med okse, 2 valgfri og 2 kalver på kvota. Opplæringsvaldet som instruktøra i Dividalen med okse, kalv og valgfri halvannetåring på kvota.
Det kjipe er at Nova har fått løpetid...så uka på eget vald foregår med hund midt i løpetid!! Trøsta er at det er lite hanhunder i området:)
Sizarka er totalt nedrøyta...så noe utstilling i oktober er lite sannsynlig:( Vi får heller komme sterkere tilbake på Harstad-utstillinga i april.)
Har skrevet "klage"-mail til elghundklubben ang. træge prøvedommera..nå viser det seg at vi ikke får gå prøve før jakta...og DET er ganske irriterende:( Kommer til å ta det opp igjen ved neste årsmøte! Tok det opp på møtet i vår..og da skulle dette bli bedre...men nei! Med dette tempoet har man en jaktchampion når Nova er 8 år gammel..og alt for gammel for hvalpekull:(
Planen var å få gått 2 prøver i år...og evnt ha et kull på ho til neste år..men.
Grrrr..

tirsdag 1. september 2009

Sizarka vinner Pluto-løpet


Stille på berget..

Etter en vaaaaarme og fin sommer...der lite ble gjort uten om å kose seg...og Sizarka i rekonvalsent...er det nå dags igjen for aktiviteter. Nova er i full "oppbygging" fram mot jakta. Gilles har syklet med ho flere ganger i uka....og nå er det sykkeltrening stort sett hver dag. I gar starta han på energifor til lilledamen.
Sizarka er igjen fit for fight...og har til og med vunnet pluto-løpet her i Tromsø...som raskeste hund. SURPRICE!
Til helga er det utstilling i Balangen, men pga Sizarkas noe barberte områder...blir det ikke utstilling denne helga på oss....i stedet drar vi til Dividalen der det er damer og elghund....dvs føring av elghund i terreng...damekurs med manneinstruktør.
Men mest sannsynlig er det Novas første jaktprøve på lørdag...vi får nærmere beskjed torsdagkveld. Og da blir det søndag for meg i.h.h.t dame/elghund.

info kommer:I)