søndag 31. mai 2009

Regn,regn,regn...

..er noe vi har hatt masse av de siste dagan..så sommerblomstan er fortastt innomhus:( Jeg ser at jeg ikke er så flink med oppdateringer...men sånn er det når man har masse å henge fingran i...og så er det jo facebooken da..
Vi har prøveridd en vakker frieser ved navnet Nairo...som er til salgs..Gilles falt for denne vakre, utrolig snille gutten...men for meg ble han noe for tung i bevegelsan...for meg som er vant til å ri islender:)
Jeg er også begynt på kurs med Nova..et dressurkurs for jakthunda..og deltar der med noe blandede følelsa. Det er ikke akkurat den typen innlæring jeg holder på med..så vi deltar litt på sidelinja.
Leo er kommet hjem..i en vakker, liten urne. Er litt usikker hva vi skal gjøre...meninga var jo å spre aska hannes i Rotvika..men jeg lurer på om jeg vil beholde ham hjemme..
Leo, ja...fikk vite i dag at det fortsatt snakkes om Leo sørpå. En viss person har gått rundt å "fortalt" alle som var interressert i å høre på..at Leo hadde HD. Dette er noe som ikke medfører riktighet..og det vet denne personen godt. Personen vet nok også godt hvorfor han ble avlivet...men hva som er virkelighet og hva som er "sannhet med modifikasjoner" teller ikke alltid i hundeverden. Men at denne personen fortsatt holder på med dette..er for meg helt uforståelig. Og da kan man virkelig lure på hvorfor...

tirsdag 12. mai 2009

litt av hvert..

Øm skulder og kinn etter rundt 80 avfyrte skudd i helga:) Kjempeartig og sosialt! Sizarka og Nova var med..og vi overnatta i camper`n.
Nova fikk hilse på svensk hvit elghund-tispe, en annen syv år gammel jamt-tispe, 2 norsk elghund grå-tisper og en gråhundhanne...+ en snauzer-tispe.
Alt gikk kjempefint for seg! En av gråhundtispene 1,5 år, var, ifølge eier, veldig utagerende og angrep alt av andre tisper, men jeg lot denne hilse på Nova...som jo har et flott språk, og vi slapp disse to sammen..og det endte med at de lekte sammen, lukta på samme flekk osv uten så mye som et knurr:) Det samme med jamt-og snauzertispene..Nova dempa dem og det gikk over all forventning..ingen bråk..til eiernes overrasking:) Flinke Nova!
Sizarka gaula og ville være med, men i og med at der var flere tisper..så lot jeg det være;)
I går var vi på tur ut til stallen for å ri Nùtt og Nøkkvi. Vi stoppa en plass for å lufte hundan, da vi oppdaga en sekk ved parkeringa. Vi granska innholdet, og den var altså full av medisiner, bandasjer m.m. Vi tenkte med en gang "stoff" eller "dumping" av medisiner, men alle eskene var merket med samme navn..og det var medisiner mot sukkesyke + injekseringer, hjertemedisin o.a. Vi fant ut at vi skulle ringe dette menneske og kom i kontakt med eieren..som IKKE hadde oppdaget ennå at sekken var borte. De hadde selv vært å lufta hunder på samme sted noen timer tidligere..og sekken hadde nok ramla ut da. Nå bor dem på Vannøya..og damen var virkelig avhengig av disse livsviktige medisinene..så ho ble så glad da vi ringte:) Vi avtalte å møte sønnen hennes som bor i Tromsø..på kvaløya, slik at han rakk siste ferga til vannøya meed sin mors medisin:) Dette gjorde slik at vi desverre ikke fikk ridd i går, men dette var jo selvfølgelig viktigere enn ridning. Vi fikk nå stelt de litt, kosa med dem og skravla litt med andre hestefolk:)

fredag 8. mai 2009

Kurs

I helga er jeg med å arrangerer riflekurs for damer. Har pakka klart i camper`n og tar Sizarka med og tilbringer ei helg på Lakselvdal skytebane:)

søndag 3. mai 2009

Oppdateringer


Vi holder på å male inne...og det trengtes. Leo hadde en tendens til å ligge med bena oppetter veggerne...så det var skikkelige skrapemerker etter ham på hannes yndlingsplasser:) Nå blir de også borte. Leo ja..etterlyste urna hans på vet.kontoret..og de kunne fortelle at Leo fortsatt ligger på frysa deres:( De har ikke funnet et krematorie å sende ham til! Dette ble ikke opplyst da vi bestemte oss for kremasjon. Da sa de 3-4 mnd ville ta! Nå kan det ta opptil ett år! vi vurderer hva vi skal gjøre...kanskje vi begraver ham i Rotvika i stede. Vi får se...men et år er i allefall uaktuellt!

Vi var å miljøtrena hundene i folkemassen i byen i går (lørdag 2 mai). KNALLVÆR og masse folk og røre i byen:) Perfekt for litt hundetrening. Sizarka taklet det som vanlig..med ro og verdighet:)..mens skogsdyret Nova nok ønsket seg...til skogs....i allefall i begynnelsen av turen. Det var tydelig at det er lenge siden ho har vært på bytur. (det samme gjelder jo oss...vi er jo aldri i byen)..men vi må gjøre dette litt oftere. Nova tødde mere opp etterhvert..og halen la seg tilbake i en vakker krøll over ryggen. Vi spiste pølser og softis alle fire og kosa oss i sola:)

Denne turen gjorde slik at hundan sov resten av ettermiddagen,mens vi to-beinte mala videre.

Nå har Gilles skikkelig fått prøve tølt på islandshest..vi har fått litt dilla på turridning..og det er mye lettere å få til tølten på rett strekning enn på banen. Gleder oss atter til mandag og hestedag:)