torsdag 19. februar 2009

Nova og elgen..

I går var Gilles i fjellet i Rotvika for å trene Nova på elg.
Dem overnatta i gammen natt til i går og Nova ble sluppet klokka halvni om morgenen..med den nye Garmin Astro Nordic 220 peil på seg:)
Nova fikk kjapt elg i nesa..og fikk los. Gilles kom nært losen,ringte meg og jeg fikk høre disse varkre tonene gjennom teefonen:)..det er HELT herlig å høre stålosen..og jeg syntes livet virkelig var urettferdig der og da...at jeg måtte jobbe..og Gilles koste seg i skauen:(
Elgen og Nova var i et tilfelle bare 15 meter fra Gilles..og han ringte meg igjen..for å fortelle det!!
I flere timer holdt elg og hund seg i nærheten av Gilles..og han fikk jaggu meg en missunnelsesverdig opplevelse! Innkalling fra los..prøvde med fløyta..men neeei..prøvde en gang til..og da hadde han øyekontakt med Nova når han fløytet..så da kom ho..hadde nesten ikke tid til å tygge i seg godbiter før ho føk ut igjen:) Etter en stund med hunden i los igjen..ny innkalling..ho kom inn for godbiter og kjapt ut til "byttet" sitt igjen:) Gilles støkket elgen etter en stund..og den la til flekkings oppover og utover i terrenget..med Nova etter. Gilles fulgte rolig etter og opp til gammen,hvor han tok pause og spiste. Hele tia kunne han følge hvor elg og Nova befant seg,takket være peiler`n:) Et par hundre meter nordvest for gammen var det stålos...en stund,før det igjen ble bevegelse på elgen. Gilles gikk rolig etter igjen og fikk øye på hund/elg igjen..men nå hørtse Nova sliten ut. Normalt har ho 90-95 bjeff i minuttet..men nå var det pauser innimellom..inntil ho ble obs på far oppe i lia...DA tiltok bjeffinga..og den ble høyere og mer intens..ho skulle liksom "vise" far hva ho hadde:) Gilles ropte ho inn, kobla ho og ga ho mat..mens elgoksen rolig bivånet det hele...en perfekt "trenings-elg":)
Nova holder seg rundt 2 meter når ho loser bak elgen..og 4-5 meter unna når ho loser forran elgen..ho får en litt lysere bjeffing når elgen snur seg og kikker på ho og ho må rygge litt unna:)
Kjempefornøyd med peiler`n..flott vær og sliten mann og hund:) Nova har vist at ho fint kan "holde" på elgen.(på vinterføre i allefall)..kommer (nesten) på alle innkallinger..har god påhengelighet og er verdens deiligste jamthund:)

Vinter..

Jeg har et meeeget dårlig kamera, så jeg er avhengig av andre for å få tatt bilda. Skal etterhvert investere i et speilreflekskamera, men i disse tider med veiavgifter,forsikringer,kommunale avgifter og puh....så må nok det komme ganske langt ned på prio-lista:(
Var i Rotvika i helga, hadde med oss barnebarn Adrian og hunda. FLOTT HELG!
Var innom Jørgen-Magnus på tur utover for en dråpe kaffe og hente vann.
Lørdag dro å fiska på havisen utenfor Rognsa, sammen med Merete og Co.
Borzoian og Nova fikk løpe løs hele tiden..torsk ble også trukket opp av isen, bål hadde vi..og KNALLVÆR! Ettermiddagen ble avsluttet med en scootertur opp mot høgfjellet:)..hvor vi også så en stor elgokse:)
Søndag var det myndeslipp på rotvikvannet..med Sizarka,søster Mischa, Wlada, Volga og Leo-døtrene Xalichja og Dvina. Whippet Rosso lå for det meste inne pga kulda. Jamt Nova var selvfølgelig også med:)
Mye løping...og etterhvert frosne myndelabber..
På tur hjem med scooter på henger..klarte vi selvfølgelig å punktere henger..slik at vi måtte la den stå igjen hos Mari-Ann på Brandvoll:/...egentlig var det bare bra...for uten noe fullfungerende varmeapparat i bilen..ble det en heller KALDT fornøyelse på hjemturen:(

tirsdag 10. februar 2009

Da er vi godt inn i februar..med flott og kaldt vær her nord. Vi har hatt noen fine skiturer i helga med hundan...Sizarka med pote-sokker på..med 15-16 minus i lufta,så blir det en god del flere kuldegrader i sneen. Nova er ikke plaget hverken med isklumper i poter eller kaldt vær. Sizarka er blitt litt av en kløpper i snørekjøresporet..ho er blitt nesten helt trygg på meg..bak ho med skian:) Etter at Leo er borte, er det ho som tar seg av markeringa på tur...løfter bak-poten og markerer på forhøyninger.
Vi har også vært å ridd flere ganger..jeg på Nòtt og Gilles på Nøkkvi..og vi koser oss:)
Og no er det mulig det kommer en ny borzoi-hvalp nordover....:)