tirsdag 23. desember 2008

Farvel Leo, ser deg igjen...

Min kjære, verdens vakreste, kloke og gode Leo døde fredag 19 desember.
Det startet tidligere den uka, med at han ble så stiv i nakken og begynte å pipe når han beveget seg. Til tross for dette løp han og lekte litt med de andre to.
Smerten forverret seg utover uka og natt til torsdag våknet jeg flere ganger at han pep når han beveget seg. Jeg hadde ordnet med dundyne og pute oppå liggeputa hans slik at han kunne ligge mest mulig komfortabelt. Torsdag gikk vi små turer..men kvelden og natta hadde han vondt.
Klarte å stable seg på bena for å bli med på morgenturen, men la seg på puta si med en gang vi kom hjem. Da jeg kom hjem fra jobb rundt klokken halv fem møtte ikke Leo meg i døra, han bare lå på puta si..rørte bare øynene..og mine foreldre kunne fortelle at han ikke klarte å reise seg opp..når han prøvde så hadde han så vondt at han hylte daumål. Da ringte vi veterinær, som ba oss komme så kjapt som mulig.
Vi måtte bære Leo ut, liggende på puta si..
På tur til veterinær, måtte Gilles kjøre i rolig tempo, da hver en hump og sving gjorde vondt for Leo.
Jeg ville ikke ta Leo ut av bilen, så Leo fikk sovne inn på puta si med meg og Gilles ved sin side.
Det var en kraftig prolaps i nakken og Leo ble avlivet av dyrevernsmessig hensyn.
Det er usigelig trist, for en bedre og tryggere hund enn Leo, er det vanskelig å finne.
Sizarka savner sin trygge livsledsager..og man kan se på ho at ho savner sin Leo. Vi hadde sagt tidligere at den dagen en av hundene døde, skulle de andre få være med å ta farvel...men det ble rett og slett ikke tid...og jeg var vel i en slags sjokktilstand.
Det blir et STORT tomrom etter denne godhunden.

Leo skal få sitt siste hvilested i Rotvika..stedet han elsket. Der hvor han kunne gå løs ute, ta seg et bad i vannet når det passet ham, jage reven, løpe på engene sammen med de andre og gjøre akkurat det som passet ham.
Leo skal kremeres, og om noen månder, når asken hans kommer hjem til oss..når våren er kommet og gresset på engene atter er blitt grønn..skal asken hans strøes med vinden utover engen og vannet...og om vi konsentrerer oss og ser nøye etter..så kanskje, kanskje kan vi atter se han i lek over gjordet..eller svømmende i vannet....kanskje kommer han bort til deg med sitt sedvanlige smil om munnen for å se om du har en godbit..før han igjen løper avgårde..kanskje.

onsdag 17. desember 2008

Snart jul:):)

I går hadde vi siste ridetimen på rideskolen for i år. Sist tirsdag hadde vi sprangridning, og jeg red Dorit, en oldedenburger med et lite hode. Fin å ri,men har en uvane med at ho drar i tøylene i tide og utide. Gilles red Hercules igjen, den store staute halvblodsen som han har funnet tråden med:)
Det er skikkelig gøy med sprang...og Gilles red som om han ikke hadde gjort annet før!
Både gallopp og trav før hinder..artig. Ei av våre medryttere ble kastet av Magic og slengt i veggen..men ho satte seg opp igjen og red hinder tiltross for forslått rygg og hofte. (ho hadde sikkerhetsvest på seg).
Det er ganske så slitsomt å ri sprang..og jeg hadde ei SINNSYK gangsperre!
Og i går var det som sagt siste gang...da red jeg igjen Dorit..og vi hadde enstemmig ønsket sprang siste gangen også:) Ingen ulykke denne gangen.
Jeg kommer til å savne gjengen vi var på rideskolen, men nå skal vi konsentrere oss om islandshest fremover. Var å hilste på de sist søndag...de er utegangere så de har skikkelig pels og ser ut som noen trillrunde..tjaaa...vet ikke hva, men så nydelige!!

Det var et NYDELIG vær sist søndag..(det har vært stabilt kaldt og vindstille de siste ukene, med et ubeskrivelig lysspill på himmelen!! VAKKERT).
Vi hadde med oss Nova og Sizarka på en laaaang fjæratur på Håkøya. Masse ferske elgspor og "deilig" frosen hestemøkk for hundene å knaske på:/
Nova har igjen fått løpetid...ho får jo det hver tredje mnd:( Det er no en plage det der.

Julestria....tjaaa..er det noe julestri å snakke om? Man får jo kjøpt alle kaker, pølser,pinnekjøtt mm på butikken..man trenger strengt tatt ikke å lage alt sjøl???
Så kan man heller ta med seg hundene på tur i finværet??
Joda..vi har vel alle litt julestri...spesielt den hærsens vaskinga,da!
Fint at man har en gubbe som er flink til det:)

torsdag 11. desember 2008

Litt utstillingstrening..Barham blir VAKKER..og pelsen skinner i gull!
Madammen er ganske så pelsløs...men trene kan vi jo likevel:)

Lille silkepip..Beeper..trener også.


Men reven var ekkel..usj.Sizarka tok reven med en gang,ja...som forventet:)
Barham sjekker ut "reven"
Huheiiii...morro!!


Tok deg!!

Reveskinnet.
Utstillingstrening:)fredag 5. desember 2008

Fra russland..Sizarkas forfedre::

Fant noen herlige bilder av 2 av Sizarkas forfedre Naomi og Giljay Rusich forran et slott..sammen med to berømte, russiske sangere Andrey Gubin og Olga Orlova:)
(har aldri hørt om de hehe:))
Giljay Rusich..russisk champion..og Sizarkas farfar.

torsdag 4. desember 2008

Laddie.

Jeg savner Laddie...den flotte engelske fullblodsen jeg red en del på rideskolen! Han som kunne være litt vrien og energisk..men likevel kom jeg og han godt overens.
Laddie trivdes ikke som skolehest..og står nå i en privatstall på Kvaløya. Jeg skulle egentlig ri han nå tirsdag..
I stede fikk jeg Rosa....en liten fjording..ganske så nedraket etter luseangrepet de hadde på rideskolen for noen uker siden.
Vi var ganske så uenige i begynnelsen..og ho ville absolutt ikke gjøre det som jeg krevde av ho..så til slutt måtte jeg ty til pisk..og DET likte ho dårlig..sparka bakut..løp mot veggen..bråstoppa og bøyde hodet for å kaste meg av..inni veggen!! Men jeg klorte meg fast..og ho gjorde det bare den ene gangen..for vi ble enige til slutt. Fine gallopper,vendinger og volter:)
Rosa skal jeg ri neste gang også..for da skal vi hoppe hinder..og det er ho vistnok veldig god til.
Meeen det er jo absolutt ikke som å ri disse varmblodshestene......