torsdag 30. oktober 2008

Noen bilder fra forrige helg

Leo is still going strong...
Pause fra jakta..flørteøran er oppmerksom på alle lyder...

Dronninga speider utover sitt rike...fargene hennes går godt sammen med høstfarger!!


Her har det vært noe interessant...enna var Nova sammen med oss:)Pause...Nova som er full av futt og fart, har vært å hentet en pinne som ho kan tyne Sizarka med:)
Best å ligge like ved sekken..i tilfelle det kan dukke opp noe spisende derfra..hagla er knapt synlig i lyngen.

mandag 27. oktober 2008

Pegasus..

Har de siste 2 gangene ridd Pegasus..en blanding av araber og kaldblods..en vakker hest med nydelig hode..MEEEEN..noe sur og grinete.
Når han står i spiltet..og man skal strigle, sale på osv..så finner han på mye rart.
Greit å strigle venstre side..men på høyre side skal ham presse deg inn i veggen..glefse etter deg..trampe deg på foten osv..og i tillegg står Mai Prins på spiltet ved siden av og gnager deg i bakhodet om han får mulighet! Disse to er absolutt ikke perlevenner!
Pegasus gir seg tilslutt..men han er temmelig sur til tider...mulig han trenger ferie??
Han er fin å ri...når han ikke skal "ta" de andre hestene. Flere ganger la han øran skinnflat, snudde rumpa mot de andre hestene og sparka bakut..eller han kunne finne på å gjøre utfall mot en hest som passerte..slik at den andre hesten nesten sprang i veggen slik at rytter så vidt klarte å holde seg på.
Så det var om å gjøre å hele tiden være parat for eventuelle utfall han kunne finne på...men det gikk jo bra..og jeg red han gangen etter det også..og da var han ikke fullt sååå ille..Lurer på hva som foregår i hans hode...kanskje han er usikker på sin plass i flokken?
I morgen får vi ny hest igjen..spent å se hvem det blir:)

....

Var i Salangen i helga med folk og dyr:)
Lørdagmorgen til fjells med hagla på ryggen..og alle tre hundene med..mine foreldres 11 år gamle "fjellfinnhund" Laika ble hjemme på gården, da ho er noe skuddredd.
Fint vær..og alle 3 dogsa fulgte med meg..og var ganske overivrige..så det å komme på noe skuddhold var bare å glemme. Gilles...som fikk gå i ro og fred..så flere ryper..som nå er blitt hvite..og uten snø, så er de ekstra sky og letter på langt hold. Nova fulgte oss helt opp til plantefeltet..hvor ho nok fikk elg i nesa..for borte ble ho. Vi fikk tatt ned tårn 3 og diverse presseninger og kamonett fra tårn 2..begge disse tårnene skal justeres til neste års elgjakt.
Vi fyrte opp i gammen..fikk kaffegjester..stekte bacon og kosa oss en times tid før vi klatrert videre opp i fjellene for å se om vi kunne få peilet Nova. Vi fikk losutslag på peiler..men disse forflyttet seg i terrenget..så da det begynte å mørkne startet jeg på hjemveien med 2 hunder.
Henta biler og jeg og Gilles kjørte hver sin retning for om mulig å høre losen og lokalisere hvor Nova kunne være. På den tiden var peiler uten batteri..og vi var fri for AA-batteri:(.
Nova vil komme hjem etterhvert..men det som gjør meg engstelig, er veien..og biler som tildels kjører ganske fort (80 sone). Nå har Nova alltid reflekshalsbånd med navn og tlf.nr + peilmottaker på seg..men jeg blir nå litt redd for denne lille damen. Vi hadde ikke sett eller hørt fra ho på 5 timer...da jeg endelig fant ho på veien..på tur hjem..sliten og lykkelig etter dagens elglosing:)..ho hoppa inn i bilen..krølla seg sammen..og sovnet:)
Leo har hvert HELT utslått etter den lange ture..og det er nok siste gang han får være med på en så krevende tur. Dronninga derimot er alltid klar for mere action..sprek som en ungfole..ho fant faktisk 2 røy på tur ned (orrhunn)..på to forskjellige plasser..men orrtupper er fredet i troms..kun lov til å jakte på hannene:)
Det var helgas begivenhet for oss..og mest sannsynlig kommer snøen til helga..så vi ser fram til trivelig skiturer etterhvert:)

fredag 24. oktober 2008

Tilbakeblikk:)

Nyfødt og fersk:)
Dvina og Xalichja..1 dag gammel.


Taimur 4 uker.


Dvina 4 uker


LilleLeo 4 uker

Xalichja 4 uker

Bubba "Jack" 4 uker


Albert 4 uker


torsdag 23. oktober 2008

Gratulerer med dagen til Leo-barna.

Gratulerer med dagen til de 6 søte små..som blir 1 år i dag.
Hvit/røde Xalichja i Salangen, hvit/sorte Dvina i Lavangen, soble Bubba i Kiruna, tricolore Taimur i Alvsbyn, creme/hvite Lilleleo i Stockholm og rød/hvite Albert på Trøgstad.
Tiden går jaggumeg fort! Jeg husker når hvalpene ble født..jeg gikk rundt meg selv her på jobb og hadde telefonisk kontakt med oppdretter gjennom hele fødselen:) som ei bestemor med nervene på høykant:)...og hvor trist jeg ble da første jenta ble skadet under fødselen og måtte avlives..Men de 6 andre har klart seg fint og har vokst seg til noen kraftige, flotte ungdommer:)
Skal bli artig å få følge dem videre i livet sitt:)

mandag 20. oktober 2008

Etter en utstillingshelg...

Siste utstillinga i nord dette året.
Lørdag ble Sizarka BIR..ikke så overraskende det, da...ho var eneste borzoi påmeldt. Dommer sa at hun var så godt muskelsatt..at man kunne se og kjenne på denne hunden at ho løp mye løs. Dommer`sa at han syntes det var ille når han dømmer borzoier..og muskulaturen kjennes som svamp..det er ikke så uvanlig...og viser at hundene står mye i hundegård og ikke får løpe mye løs.
I gruppa ble greyhound sørfra BIG1, flott korthårs salukitispe BIG2, Sizarka BIG3 og whippet BIG4. Det var 7 italienere påmledt, men ingen bir!
På kvelden var vi et lite gjeng ute på biffhuset og spiste god mat:)
Jeg hadde besøk av en venninne fra Hammerfest med sin søte,lille vaskemops tzi tzhuèn Sini på ett år .De bodde hos oss denne helga. Leo syntes Sini var søt, men aaaaltfor liten..han snusa litt på ho..og var ferdig me det..Sizarka overså henne totalt og var absolutt ikke interressert i å hilse på..ho bare gikk rett forbi Sini og lot som om hun ikke var der. Nova derimot var slik..: DÆVEN..ETT PIPEDYR!!!
Og fram med labben..og skulle herje og rase med den lille..så der måtte vi passe på..for Nova er så voldsom i sin lek.

Søndag var NKK. 11 borzoier påmeldt..and the winner is: BIR: AM MEX FIN EST S UCH Staraja Russa Legend..en pen hanne med fine farger..men aldeles for liten etter min smak!
Bim til en amerikansk hvit/creme tispe med titlene AM MEX FIN S UCH..samme eier som over.
Disse hundene bor i finland ett år for å "hente" titler i eurpoa.De bor vanligvis i USA.
BH2 CK Eugenian Jondalar en nydelig hanne i profil..deilige farger og supert hode..og sååå flott i temperamentet!! Men noe for smal i fronten og trang bak (synes jeg).Men vakre, flytende bevegelser!
BT2 ck FIN UCH Krilat Blistrai ei flott hvit/creme tispe..uten pels for dagen, men med flott bevegelser, fin haleføring (vinnertispen hadde noe høyt opprullet hale) og et pent hode!
BT3 ck FIN S UCH FINJW-05 Eugenian Adeleine..ei hvit/silver tispe..høy på bena og noe smal, men med et pent hode.
Bt4 ck Sizarka..som fikk fin kritikk...om en noe (totalt) nedrøytet;:)..ho fikk faktisk på kritikken sin at ho hadde altfor lange klør...Sizarka har noe runde poter som gjør at jeg kan klippe klørne så kort jeg vil, men likevel lager de lyd på gulvet..Jaja..jeg får finne fram neglefila:)
Lille Leo-datter Dvina ble 1JK 1JKK med HP..og slo dermed en finsk juniortispe:):)
enda ho absolutt oppførte seg som en klovn i ringen!! Men denne "lille" damen er bare helt super og kommer til å ta mange premier i utstillingsringen! Ho har ett aldeles nydelig hode..lang og smalt med god plass til hjørnetenner..små, høyt ansatte ører og en sterk rygg! Sterk benstamme og MASSE pels. Perfekt kryss..om ho slipper seg litt løs. Parallelle bevegelser både framme og bak...noe løs i fronten ennå..men det kommer seg. Søster Xalichja ble ikke stilt i helga, da ho er flekkvist nedrøytet..men ho kommer sterkt tilbake!
Bubba ble heller ikke stilt..da han er i samme pelskondisjon som sin hvit/røde søster.

LilleLeo (X-Sir) har også gjort svenske av seg, og flyttet til sin nye matmor i Stockholm..til en dame som tidligere har hatt greyhound og whippet. Damen er interessert i LC..så kanskje vi får se ham på banen etterhvert:) Så nå er 3 av gutta svensker:)
Jeg håper nå at den 4 forblir norsk,da:)

Ellers så er kalven og skutt..og elgjakta er definitivt over for vår del..så til helga skal vi ta hundene våre med å jakte rype og storfugl..(værforbehold) Da skal jeg prøve å lokke med meg Leo også:)

Og om 2 1/2 uke drar jeg på jentetur til danmark..hvor vi er 8 gærne damer som skal jakte på hjort og villsvin...DET skal bli spennende.

mayen

torsdag 9. oktober 2008

ooops...aaaner altså ikke kodan jeg snur dette slik at det blir riktig...
Laddie..egentlig en vallak med et noget feminint navn....

Ny helg...:)

Da er det atter snart helg...og for min del..siste elgjakthelg . Neste helg er det hundeutstilling..årets siste for oss i nord. Kun 1 borzoi (sizarka) påmeldt lørdag..og 11 på søndag.
Sikket en del svensker og finner:) Blir spennende det!

Legger ved bilder av Laddie..den energiske engelske fullblodsen jeg rir på rideskolen:)

tirsdag 7. oktober 2008

Jaktlaget...med meg som fotograf:)
Elgen skal ned fra fjellet..og over elva..hundene følger på.
De gir seg ikke..
Myndesnacks:)
Nova buster elgen..

Sliter og river litt...
Loser litt til...
Nova og Tyra på hver sin side av elgen..

Kjøttet er sikret:)

Ei flott languke er over..med mye skiftende vær! Torsdag og første jaktdag med fint vær og stålos på Nova...men dyran var obs på at det var folk i terrenget..og da er de urolige og det er vanskelig å smyge seg inn på losen..de forflytter seg rundt...så ingen elg ble felt de førstde dagan.
Mange dyr observert og Nova jobba som en helt. Fredag,lørdag og værste dagen søndag...med storm STORE nedbørsmengder..og ett regelrett skittvær! Godt at gammen var ferdig til bruk, slik a vi kunne få tørket oss,utstyr og hunder innimellom!
Mye sosialt om kvelden med jegermaister,vin og godt øl:)
Tirsdag ok vær..og dagen da første elgokse falt..en fin 6 takker. Jeg tok Nova med opp til (det var ett stykke å klatre) elgfallet..og ho var helt i hundre! Ho losa på dyret..snærra til sin jamthundvenninne Tyra.(de sto på hver side av elgen og flekka tenner til hverandre)..de busta elgen såpass at den etterhvert så ut som en skabb-elg.
Dagen derpå hadde jeg mulighet for å skyte en kvige som for å vasa under tårnet mitt, men i utgangspunktet skulle neste dyr også være okse..dette for en bedre forvaltning av elgbestanden.
Og heldigvis for det..for en time senere ble okse nr 2 skutt...nesten på samme sted som gårdagens elg ramla. Og atter var Nova som ett villdyr..om enn litt roligere enn dagen før...nå spiste ho tunga til elgen mens den ennå satt i kjeften på dyret...ho knaska i seg øret og igjen gjorde elgen pelsløs. Ho sto opp på dyret når han ble fraktet ned fra fjellet og bort til gården vår...hvor også Sizarka og Leo fikk sjekke ut oksen..og perla busta på samme måte som Nova. Leo var som vanlig sulten..og ønsket kjøttet..ikke pelsen:)
Dem fikk selvfølgelig elgskanker å gnage på...
På kvelden var det indrefilet...som ennå var varm da jeg la den i stekeovnen! Fløtegratinerte poteter og diverse tilbehør..NAM!! Sinnsykt godt!
Resten av uka så vi elger, men ikke det rette dyret. Det er kalv igjen på kvota..så vi skal jakte fredag,lørdag og søndag. Nova har vært sinnsykt sliten lørdag og søndag..og har hviletid fram til fredagmorgen:)
Sizarka har vært med som bandhund..og fungerer "så dær". Ho markerer dyr, men gir fort opp om elgene forflytter seg et stykke unna...og skal ho følge spor bør det være helt ferskt..da er ho på topp. Ho er musestill på posten..ligger vedsiden av meg..er oppmerksom på alle lyder...og er til god hjelp på den måten. For at ho kan være med,bør det ikke være så surt og kaldt..da det kan være en del stillesitting..og ho har jo ikke akkurat Leopels:)
Leo koser seg hjemme med knoker og tørrfisk...han er ikke interessert i å være med.. han får bestemme sjøl:)
Vi satser på at kommende helg er siste på elgjakt..og at vi kan ta hundene med å jakte storfuggel og rype..som vi har sett mye av i terrenget:)
Livet er herlig:)